G20’nin İş Dünyası Kolunu Oluşturan B20 Üyeleri İstanbul’da Bir Araya Geldi

  • Etkinlikler
b20-bulusmasi-02

G20’nin iş dünyası kolu olan B20, düşünce kuruluşları alt kolu olan T20 ve iş örgütleri alt kolu olan L20’nin ortak etkinliğiyle dünyanın önde gelen iş dünyası çevreleri İstanbul’da bir araya geldi. Toplantıda B20 Yürütme Kurulu Üyesi ve aynı zamanda İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da konuşma yaptı.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başta olmak üzere, B20 ülkelerinin Maliye Bakanları, Merkez Bankası başkanlarının katıldığı kahvaltılı toplantıda ev sahipliğini, B20 Türkiye Yürütme Kurulu Başkanı ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu adına aynı zamanda B20 Yürütme Kurulu Üyesi olan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan yaptı.

G20’nin İş Dünyası Kolunu Oluşturan B20 Üyeleri İstanbul’da Bir Araya GeldiKahvaltıda dün yapılan G20 Maliye Bakanları toplantısına dair değerlendirmeler ve görüş alışverişi yapılırken, İSO Başkanı Erdal Bahçıvan konuşmasında beklentilerin hızla değiştiğini ve ticaretin eski hızıyla artmadığını söyledi. Dünyadaki işsizlik ve eşitsizliğin önemine dikkat çeken Erdal Bahçıvan, bu sorunlara ancak küresel iş birliği ile çözüm bulunabileceğini dile getirerek, Türk iş dünyası olarak bu açıdan G20’ye özel bir önem verdiklerini vurguladı.