İMES Tarafından Verilen İftar Yemeği Sanayici ve İş Dünyasını Buluşturdu

  • Etkinlikler
imes-iftar-yemegi-02

Türkiye'nin organize olmuş ilk sanayi sitesi olarak bilinen İstanbul Madeni Eşya Sanatkârları (İMES) Sanayi Sitesi yönetimi, üyelerine ve sanayi dünyasına yönelik bir iftar yemeği verdi. İMES Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akar ev sahipliğinde gerçekleşen iftar yemeğine İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan da katıldı. 

İMES Başkanı Kemal Akar, İslam dininin sosyal hayata çok önem verdiğini ve dayanışma içinde olmayı emrettiğini söyledi . İMES’in 943 kişiden oluşan bir aile olduğuna değinen Akar, bu kutsal Ramazan ayında İMES ailesinin mutluluğunu ve iklimini paylaşan konuklara katılımlarından dolayı teşekkür etti.

İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Adnan Dalgakıran, İrfan Özhamaratlı, İSO Yönetim Kurulu Üyesi Alı Ulvi Orhan, M. Ata Ceylan, Meclis Başkanlık Divanı Üyesi Serdar Urfalılar ve birçok İSO Meclis üyesinin de katıldığı gecede kısa bir konuşma yapan İSO Başkanı Bahçıvan, yaşanan terör olayını lanetleyerek, Türk halkının çok sıkıntılar gördüğünü, birlik ve dirliğine zeval gelmeden bu alçakça terör olaylarını da atlatacağını söyledi.

Hayatın devam ettiğini dile getiren Bahçıvan, onların yarattığı korkuya rağmen üretmeye devam edeceklerini ifade etti. Bahçıvan, rahmet ve muhabbet ayı olan Ramazan’ın dostları bir araya getirmenin en güzel vesilesi olduğunu belirterek, günlük koş1uşturmaca içinde birbirlerine çok fazla vakit ayıramayan bu kadar insanı bir araya getirerek bu fırsatı verdiği için İMES’e teşekkür etti.

İMES’in İstanbul sanayisi için en temel noktalardan biri olduğuna dikkat çeken Bahçıvan, böyle olduğu için İSO’nun ilk şubelerinden birini İMES’e açtıklarını kaydetti. Buradaki şubelerini bir köprü projesi olarak gördüklerini belirten Bahçıvan, yine İMES’i de kapsayan bölgesel toplantı ve çalışmaların çok faydalı olduğunu dile getirdi. Bahçıvan, buranın İSO’nun birikimlerinden yararlandırılması noktasında ellerinden gelen desteği vereceklerini de sözlerine ekledi.