İSO Başkanı Bahçıvan, Kırklareli’de “Mesleki ve Teknik Eğitimin Geliştirilmesi” Etkinliğine Katıldı

  • Etkinlikler
kirklareli-mesleki-egitim-etkinligi-01_2

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Meslek Liselerini Güçlendirme Projesi Kapsamında düzenlediği Motivasyon Etkinliği’ne katıldı. Etkinlik kapsamında İstanbul Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı mesleki ve teknik liselerin öğretmen ve öğrencileri bir araya gelen İSO Başkanı, konuyla ilgili olarak sanayicilerin vizyon ve misyonunu, son yıllarda gerçekleştirdikleri projeleri anlattı.


(Soldan sağa) AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, İSO Başkanı Erdal Bahçıvan ve Kırklareli Valisi Osman Bilgin

Rektörlük Kültür Merkezi’nde Kırklareli Valisi Osman Bilgin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ile Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ve öğrenciler yoğun bir katılım gösterdi. İSO Başkanı Bahçıvan interaktif bir ortamda gerçekleşen etkinlikte görüşlerini paylaşırken; öğrencilere gelecekte başarılı olmaları için gerek kendi deneyimlerinden ve gerekse mesleki eğitim çalışmaları ile ilgili son yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte yürüttükleri projelere dayanarak neler yapmaları gerektiği konusunda bilgiler verdi.

Hayal etmenin öneminde değinen Bahçıvan, Kırklareli’nin tarımdan sanayiye çok güçlü bir ekosisteme sahip olduğunu ve bu bağlamda gençler açısından mesleki gelecek için büyük bir potansiyel taşıdığını anlattı. Kırklareli’de bu nedenle özellikle gençlerin bu alandaki farkındalığını arttırmak ve böylece etkileyici başarı hikayelerine zemin hazırlamak gerektiğini söyleyen Bahçıvan, İSO olarak geçen yıl Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptıkları Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü ile ilgili bilgi verdi. Bahçıvan, sorunlardan ziyade fırsatlara odaklanmanın kendilerini başarıya götüreceğini vurguladığı konuşmasının ardından öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.