İSO Başkanı Esenyurt Expo 2015’te Konuştu: “Büyüme Hedefi, Sanayisiz Gerçekleşemez”

  • Etkinlikler
EXPO 2015 Sanayi Etkinliği için tıklayınız

Esenyurt Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ESİDER), Esenyurt Kaymakamlığı ve Esenyurt Belediyesi iş birliği ile 26-28 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlediği Esenyurt Expo 2015 Sanayi Etkinliği, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan'ın katılımıyla başladı.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci ve ESİDER Başkanı Fevzi Torolsan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen ve Esenyurt'ta faaliyet gösteren 220 işletmeyi ziyaretçilerle bir araya getiren fuarın açılışına İSO Meclis Başkan Yardımcısı Hasan Büyükdede, İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı ve İSO Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Yelken de katıldı.

Esenyurt’ta ticaret hacminin artmasını ve farklı firmalar arasında iş birliğine zemin hazırlamayı amaçlayan etkinlik; sanayi, devlet ve yerel yönetim iş birliği açısından da bir örnek teşkil etmeyi amaçlıyor.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan fuarın bölge ekonomisi ve sanayisi için önemine değinerek “Sanayi iş demek, aş demek, sevgi demek, mutluluk demek. Bu nedenle fuarın Esenyurt Nikah Sarayı’nda başlamasını anlamlı buluyorum” şeklinde konuştu.

İSO Başkanı Esenyurt Expo 2015’te Konuştu: “Büyüme Hedefi, Sanayisiz Gerçekleşemez” 01Esenyurt’un İSO tabanı açısından büyük önemi bulunduğunu ve giderek artan bir sanayi kitlesine sahip olduğunu belirten Bahçıvan ilçe sanayisinin İstanbul’un genelinin aksine planlı büyüdüğünün altını çizerek Esenyurt’u birçok sektöre ev sahipliği yapan çok değerli bir bölge olarak tanımladı. İSO Başkanı “Kısa bir süre önce açıkladığımız İstanbul Sanayi Strateji Belgesi’nde sanayiyi İstanbul dışına çıkarmanın doğru bir mantık olmadığını ortaya koyduk. Türkiye’nin büyüme hedeflerinin sanayiyi İstanbul’dan dışlayarak gerçekleşmesi mümkün değildir. Biz sanayinin İstanbul’un marka değerine, turizmine ve finans değerine gölge düşürecek bir yapıda olmasını istemiyoruz. Bizim istediğimiz sanayimizin yüksek teknoloji üreten ve katma değerli ürünlerin üretildiği bir yapıya dönüşmesi. Zaten İstanbul’un ihracatında katma değeri yüksek teknolojik ürünler belli bir noktaya geldi” dedi.

İSO Başkanı Esenyurt Expo 2015’te Konuştu: “Büyüme Hedefi, Sanayisiz Gerçekleşemez” 02Erdal Bahçıvan konuşmasında yerel yönetimlerin sanayiye katkısına da dikkat çekerken tam da İstanbul Sanayi Strateji Belgesi’nde yer aldığı gibi etkinlikte yerel yönetimlerle sanayicinin birlikte hareket etmesinin isabetli olduğunun altını çizdi. Sanayi ve yerel yönetimin dışında sacayağının diğer bir unsurunun ise eğitim olduğunu hatırlatan Bahçıvan mümkün olduğu kadar üniversiteler ile sanayinin iş birliğine önem verilmesi gerektiğini ve Esenyurt’un pek çok üniversitenin ciddi bölümlerinin yer aldığı çok önemli bir havza olduğunu belirtti.

İSO Başkanı Esenyurt Expo 2015’te Konuştu: “Büyüme Hedefi, Sanayisiz Gerçekleşemez” 03Sanayici ve inşaatçı ilişkisine de değinen İSO Başkanı, inşaat sektörüne düşman olmadıklarını ve sektörün öneminin farkında olduklarını hatırlattı. Bahçıvan İstanbul Sanayi Strateji Belgesi’nde vurguladıkları konunun sanayicinin inşaat sektörüne yönelmesine yol açan koşulların ortadan kaldırılması yönünde olduğunu söyledi.

İSO Başkanı Esenyurt Expo 2015’te Konuştu: “Büyüme Hedefi, Sanayisiz Gerçekleşemez” 04Toplantı ve fuarın organize edilmesinin öncü sivil toplum kuruluşlarından biri olan ESİDER’in Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Toroslan yaptığı konuşmada “İstanbul sanayisinin beşte birini sınırlarının içinde bulunduran Esenyurt'ta sanayici ve iş insanlarının kendi aralarındaki iletişimi güçlendirmek ve tedarik noktasında yakınındaki bir iş ortağı ile bunu yapmalarını sağlamak için bu fuarı düzenledik. Sanayi ve kent bütünleşmesini yapabilecek en uygun ilçe biziz. Bu etkinlik sana sanayicinin kendi içinde tanışmasını sağladığı kadar kamu ile de bütünleşmenin adımıdır” dedi.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu
Esenyurt Belediye Başkanı
Necmi Kadıoğlu

Açılışta konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu da bölgedeki sanayicilerin teknik okul açma faaliyetleri hakkında bilgi verdi ve bu kapsamda iki teknik lisenin temelini atmak üzere olduklarını dile getirdi. Kadıoğlu “Sanayicinin eğitimli nüfusa sahip olmasını sağlayacağız ve sanayici için yaptığımız altyapı desteklerimizi devam ettireceğiz. Bölgemizde bugüne kadar 1.220 adet sanayi ve iş yeri ruhsatı verdik. Ayrıca ilçemize bir fuar alanı yapılması konusunda her türlü katkıyı yapmaya hazırız. Yeter ki Esenyurt’un ihracatı artsın, üretimi artsın; her ne problemi varsa sanayinin ve sanayicinin yanındayız” şeklinde konuştu.

Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnce
Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnce

Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnce ise konuşmasında “İlçemizde sanayi ve kent son derece uyumlu bir birliktelik içinde. Sanayi işletmeleri sağladıkları istihdam, katma değer ve ihracat ile Türkiye ekonomisi için büyük önem arz ediyor. Esenyurt nüfus olarak İstanbul’un en kalabalık üçüncü, Türkiye’nin ise en kalabalık dokuzuncu ilçesi. Bu nedenle ilçemizde faaliyet gösteren sanayicimizin her zaman yanındayız. Fuar kentin ekosistemini oluşturan tüm paydaşların iletişimini artırma konusunda oldukça başarılı olacaktır” dedi.