��SO Çevre Kurulları Heyeti Kocaeli Sanayi Odası’nı Ziyaret Etti

  • Etkinlikler
kso-cevre-komisyonu-02

İSO Çevre Kurulları, Kocaeli Sanayi Odası Çevre Platformu ve Komisyonu’nun daveti üzerine, İSO Yönetim Kurulu Üyesi Ata Ceylan başkanlığında bir heyetle, Kocaeli Sanayi Odası’nı (KSO) 8 Ocak 2015 tarihinde ziyaret etti.

Aynı zamanda İSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Çevre-Enerji Kurulları başkanlığını da yürüten Ata Ceylan ziyaret sırasında, ülkemizin güzide iki sanayi odasının “sürdürülebilir üretim” konusundaki hassasiyetlerinin ortak olduğunu vurgulayarak, her iki Oda’nın aynı dönemde vermeye başladığı “çevre ödülleri”nin sanayicilerimizi motive ettiğini dile getirdi. Ceylan, merhum Şahabettin Bilgisu’yun “ekonomide ve ekolojide denge, işin sırrı bu dengede” ifadesinin her iki Oda’nın çevre çalışmalarının temelini oluşturduğunu ifade etti.

İSO Çevre Kurulları Heyeti Kocaeli Sanayi Odası’nı Ziyaret Etti 01Toplantının açılışında konuşan KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, İSO tarafından açıklanan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasına göre 87 firmanın Kocaeli menşeli olduğunu vurguladı. Kimya metal ve otomotiv ağırlıklı sanayi profiline sahip Kocaeli’nin bir sanayi şehri olduğunun altını çizen Zeytinoğlu, İSO’yu ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

KSO 27. Grup Makine Kurulum, Hurda Atık Bertarafı ve Enerji Sanayi Grubu Meslek Komitesi Meclis Üyesi ve aynı zamanda Çevre Platformu ve Kurul Başkanı olan Muhammet Saraç, çevre faaliyetleri kapsamında geçen sene üyelerine yönelik 16 bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdiklerini belirtilerek, çevre mevzuatından kaynaklanan sorunlara ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerilerine değindi.

İSO Çevre Kurulları Heyeti Kocaeli Sanayi Odası’nı Ziyaret Etti 02Toplantının ikinci bölümünde, KSO 9. Grup Boya ve Sanayi Gazları Meslek Komitesi Meclis Üyesi Mustafa Kenan Selçuk, büyük endüstriyel kazaların kontrolüne ilişkin mevzuat kapsamında gerçekleştirdikleri faaliyetlere değinirken, İSO 17. Grup Temel Kimya Sanayi Meclis Üyesi Haluk Erceber, Balıkesir’de kurulacak “Chemport Kimya Kümelenmesi” konusunda birer sunum gerçekleştirdi.