İSO, İş Adamlarının İsrail Seyahatleri için Kolay Vize Almalarını Sağlayacak

  • Etkinlikler
israil-konsolosu-ziyaret-01

İsrail Başkonsolosu Shai Cohen ve Ticaret Ateşesi Joseph Abraham, İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı makamında ziyaret etti.

İsrail ve Türkiye arasında ticari ve ekonomik ilişkilerin üzerinde durulduğu toplantıda her iki ülke arasındaki olası iş birlikleri hakkında görüş alışverişinde bunuldu.

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Özhamaratlı’nın da bulunduğu görüşmede özellikle İsrail’e vize ile ilgili İSO üyelerine kolaylık sağlanması için bir protokol imzalanmasına karar verildi. Buna göre İSO üyeleri İsrail’e yapacakları seyahatler için artık daha kolay vize alabilecekler.

Yapılan görüşmede önümüzdeki Ocak ya da Şubat aylarında İSO tarafından bir İsrail ülke günü düzenlenmesi düşünülüyor. Bu organizasyon ile iki ülke kültürlerinin buluşması ve iş adamlarının kaynaşması sağlanacak.

Yine özellikle Türkiye’nin güçlü olduğu sektörlerle ilgili olarak iki ülke arasında önemli bir adım atılacak. Tekstil, enerji ve su sektörlerinde iki ülke iş adamlarının yer aldığı delegasyonlar kurulacak. Bu delegasyonlar aracılığıyla iki ülke arasındaki karşılılık ticarette yaşanan sorunlar gündeme getirilecek ve çözüm noktasında ilgili makamlar ile iş birliği yapılması için çaba harcanacak. Yine dünyada bu sektörlerde yaşanan gelişmeler, riskler ve fırsatlar da delegasyonlar tarafından görüşülecek, iki ülkenin sektör çevrelerinde de tartışmaya açılarak farkındalık yaratılacak.

İsrail Başkonsolosu Shai Cohen ile yapılan görüşmede 2015 yılında İSO Meclis’inden etkin bir heyetin, İsrail’de düzenlen bazı fuarlara katılımı ve ziyareti için de çalışmalara şimdiden başlanacak.