İSO, İstanbul İl İstihdam Kurulu Toplantısına Ev Sahipliği Yaptı

  • Etkinlikler
istihdam-kurulu-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO) ev sahipliğinde İSO'da düzenlenen İstanbul İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı İstanbul Vali Yardımcısı Fevzi Güneş’in başkanlığında 16 Temmuz 2014 tarihinde gerçekleştirildi.

4904 sayılı Türkiye İş Kurumu Kanunu çerçevesinde, 2000 yılından bu yana, illerde, Valinin başkanlığında, ilgili ve yetkili sosyal tarafların katılımıyla oluşturulan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulları, il düzeyinde aktif istihdam politikalarının geliştirilmesi ve eğitim-istihdam bağlantısının kurulması doğrultusunda faaliyette bulunuyor.

İSO'nun da üye bulundurduğu İstanbul İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısına İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İSO Meclis Başkan Yardımcısı Hasan Büyükdede de katıldı. Toplantı gündemi doğrultusunda, İstanbul ‘da istihdam, mesleki eğitim, aktif istihdam politika ve uygulamaları ile ilgili durum, sorun ve güncel gelişmeler tartışıldı.

Toplantının açılışında konuşma yapan, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, bir kentten ziyade ülke boyutuna sahip İstanbul’da, Kurul’un, istihdama yönelik, yerel düzeyde kamu-özel işbirliğinin çok anlamlı bir örneği olduğunu vurguladı. Erdal Bahçıvan, 2023 yılına kadar olan dönemde istihdam yol haritası olan Ulusal İstihdam Stratejisi’nin Mayıs sonunda yürürlüğe girdiğine dikkat çekerek, bu belgenin diğer stratejik belgelerle birlikte uyumlu ve entegre bir yaklaşımla yaşama geçirilmesi ve izlenmesi gerektiğine dikkat çekti.