İSO, OSB’ler ile İlgili Olarak Sanayicilerle Sanayi Bakanlığı Yetkililerini Buluşturdu

  • Etkinlikler
osb-toplantisi-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO), sanayicileri ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkililerini, Organize Sanayi Bölgelerinin (OSB) iyileştirilmesi ve yeni OSB’lerin kurulması ile ilgili düzenlediği toplantıda bir araya getirdi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün katıldığı İstanbul Sanayi Odası Ağustos ayı Meclis toplantısında yapılması kararlaştırılan buluşma, OSB Geliştirme İhtisas Kurulu Başkanı ve İSO Yönetim Kurulu Üyesi Nahit Kemalbay ev sahipliğinde gerçekleşti.

Bir heyet ile toplantıya katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk temsil etti. İSO Meclis Başkan Yardımcıları Hasan Büyükdede ve İsmail Gülle ile İSO Meclis Başkanlık Divanı Katip Üyesi Kemal Akar’ın da yer aldığı toplantıya çok sayıda İSO Meclis Üyesi ve sanayici de katıldı. Yeni nesil sanayi anlayışına uygun OSB’ler kurulması konusu başta İSO Başkanı Erdal Bahçıvan olmak üzere, İSO tarafından kurumsal olarak her platformda gündeme getiriliyordu. Bu konu en son İSO’nun ağustos ayı meclisine konuk olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ile de konuşuldu. Bakan Özlü’nün direktifleri çerçevesinde bir çalışma komisyonu oluşturulmasına karar verildi. İSO’da gerçekleşen buluşma, bu anlamda yapılan ilk toplantı olma özelliğini taşıyor. 

İSO Yönetim Kurulu Üyesi Nahit Kemalbay
İSO Yönetim Kurulu Üyesi
Nahit Kemalbay

İSO Yönetim Kurulu Üyesi Nahit Kemalbay, açılış konuşmasında toplantının sanayicilerin ve OSB yöneticilerinin Bakanlık yetkililerine yaşadıkları sorunları ve taleplerini iletmesi açısından önemli bir buluşma olduğunu söyledi. Üretim Reform Paketi’nde OSB ile ilgili çalışmalar olduğunu belirten Kemalbay, son yaşanan gelişmelerin Türkiye’nin sanayileşmeye ve üretmeye ne kadar ihtiyacı olduğunu gösterdiğini dile getirdi. Üretim Reform Paketi’nde sanayinin öne çıkmasını istediklerini kaydeden Kemalbay, toplantıda bu konu ile ilgili düşünce ve önerilerin net olarak ortaya konulacağını ifade etti.

Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk
Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü
Yaşar Öztürk

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk ise sanayiciler nasıl tatil bilmeden çalışıyorsa kendilerinin de Bakanlık olarak bu şekilde çalıştığını söyledi. Türkiye’nin hedeflerine ulaşabilmek için sanayide üretimi ve verimliliği artırması ve kişi başına düşen milli geliri 25 bin dolara ve ihracatın 500 milyar dolara çıkarılması gerektiğini dile getiren Öztürk, Türkiye sanayisinin kalbi olan İstanbul’da sanayi ve üretimin artırılması için çalıştıklarını belirtti. Sanayinin belli bir alana sıkıştığına işaret eden Öztürk, Bakan Özlü’nün İSO Meclis toplantısında verdiği talimat neticesinde bu toplantıyı organize ettiklerini dile getirdi. Öztürk, Üretim Reform Paketi taslağının 1 Eylül’de paydaşlara gönderildiğini ve fikirlerinin sorulduğunu ekledi.

İSO, OSB’ler ile İlgili Olarak Sanayicilerle Sanayi Bakanlığı Yetkililerini Buluşturdu 02

Sonrasında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri, Üretim Reform Paketi’nde OSB’ler ile ilgili yer alan düzenlemeleri içeren bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından sanayiciler OSB’ler ile ilgili yaşadıkları sorunları yetkililere aktardı. Sanayiciler, Üretim Reform Paketi’ne yönelik talep ve görüşlerini de birinci elden yetkililere iletme fırsatını yakaladı. Öztürk, toplantıda kendilerine gelen görüş ve önerilerin Bakanlık tarafından ciddiyetle ele alınacağını ve Üretim Reform Paketi’ne katkı sağlayacağını dile getirdi.

İSO, OSB’ler ile İlgili Olarak Sanayicilerle Sanayi Bakanlığı Yetkililerini Buluşturdu 01