İSO, Sanayicinin Enerji Sıkıntısına Çözüm İçin BEDAŞ ile Bir Araya Geldi

  • Etkinlikler
bedas-toplanti-02

İstanbul Sanayi Odası'nın, İstanbul sanayisinin kaliteli ve sürekli enerji temininde özellikle belli bölgelerde yaşanan ciddi sıkıntıların çözüme kavuşturulması amacıyla oluşturduğu heyet, BEDAŞ Genel Müdürlüğü’nde bir toplantı gerçekleştirdi.

İSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Enerji İhtisas Kurulu Başkanı M. Ata Ceylan'ın başkanlığında, aralarında İSO 14. Grup Meslek Komitesi Üyesi Hüseyin Öztürk ve Evren Oto Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Özata’nın da bulunduğu sanayicilerimizden oluşan bir heyet, Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş (BEDAŞ) Genel Müdürü Abdullah Atalay ile bir araya geldi.

İSO heyeti, sürdürülebilir elektrik tedariki konusunda sanayicilerimizin karşılaştığı genel sorunlar ve son zamanlarda giderek artan kesintiler konusunda Atalay’a görüşlerini aktardı.

Toplantıda konuşan Ata Ceylan, Türkiye sanayisinin yüzde 40’ının İstanbul’da, bu sanayinin de büyük bir kısmının Avrupa yakasında olduğuna vurgu yaptı. Sanayicilerin abone sayısı açısından küçük bir oranda olmasına rağmen, BEDAŞ dahilindeki elektriğin üçte birini tükettiğini söyleyen Ceylan, sanayicilerimizin yaşadıkları sorunların giderilmesi için her türlü çözümün üretilmesi gerektiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu noktada; kesintiler konusu başta olmak üzere, BEDAŞ ve TEİAŞ tarafından yapılması gereken altyapı yatırımları, BEDAŞ ile sanayicilerimiz arasındaki iletişimin sağlamlaştırılması, trafo yatırımlarında yaşanan gecikmelerin çözülmesi aşamasında İSO olarak BEDAŞ’a her türlü desteği vereceğiz.”

BEDAŞ Genel Müdürü Abdullah Atalay ise konuşmasında, yaşanan sorunların çözülmesi konusunda ilgili kurum ve derneklerle iş birliğine büyük önem verdiklerini, BEDAŞ ile sanayiciler arasındaki iletişimi artırmak amacıyla yakın zamanda yeni bir çalışma başlatacaklarını, bu konuda İSO’nun desteğini beklediklerini belirtti. Trafo yatırımları konusunda sanayicilerimize yardımcı olmaya hazır olduklarını, alçak gerilim trafolarının BEDAŞ tarafından yapılacağını belirten Atalay, orta gerilim trafolarının yatırımcılar tarafından yapılacağını, yatırım programına göre maliyetlerinin yatırımcıya geri ödeneceği bilgisini verdi.

Yönetim Kurulu Üyesi M. Ata Ceylan’ın yanı sıra İSO heyetinde; Hüseyin Öztürk, Mehmet Şefik Konağ, Halit Özer, Bahattin Özata ve Zübeyir Kopar yer aldı.