İSO ve İKV Yönetim Kurulları Türkiye-AB İlişkilerini Değerlendirdi

  • Etkinlikler
ikv-02

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV), iki kurucusundan biri olan İstanbul Sanayi Odası’nı 14 Ocak 2015 günü TOBB Plaza’da düzenlenen yemekli toplantıda ağırladı.

İki kurumun yönetim kurulu üyeleri, iş dünyasının Türkiye’nin Avrupa Birliği tam üyelik sürecine bakış açısını ve beklentilerini değerlendirdi. İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, vize süreci, Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTYO) ve Gümrük Birliği’nin yenilenmesi süreçlerine vurgu yaptı. Türkiye’nin AB üyesi olamamasında, AB’nin tutumunun etkili olduğunu kaydeden Bahçıvan, AB ile ilişkilerin iş dünyası açısından öneminin altını çizdi.

İSO ve İKV Yönetim Kurulları Türkiye-AB İlişkilerini Değerlendirdi 01İktisadi Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan da yaptığı konuşmada 2015 yılının İKV’nin 50. yılı olması sebebiyle, “50 Yıla, 50 Proje” temasıyla Türkiye ve Avrupa’da çeşitli etkinlikler gerçekleştirileceğini ifade etti. Vardan, İKV’nin “Yine, Yeni, Yeniden AB”, düşüncesiyle, Türkiye’nin AB üyelik sürecine katkıda bulunmak ve bu alanda sivil toplumun ve iş dünyasının sesi olmak için bir düşünce kuruluşu kimliği ile yılmadan çalışmaya devam edeceğini vurguladı.

İSO Meclis Başkanı ve İKV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeynep Bodur Okyay, 50 yıldır AB konusunda çalışan İKV’nin bir ihtisas kurumu olarak önemine değindi ve bu alanda Türkiye’nin uzman sivil toplum kuruluşu olarak Vakfın çok değerli bir rol oynadığını belirtti. İKV’nin 50. yılı kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan projeler İSO ve İKV yönetimlerince, birlikte değerlendirildi.

İSO ve İKV Yönetim Kurulları Türkiye-AB İlişkilerini Değerlendirdi 02İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu daha sonra İktisadi Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri ile Türkiye-AB ilişkilerindeki mevcut duruma ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Toplantıya İstanbul Sanayi Odası heyeti olarak İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İrfan Özhamaratlı ve Adnan Dalgakıran, İSO Yönetim Kurulu Üyeleri (sayman) Ali Ulvi Orhan, Nahit Kemalbay, Ali Eren, Sadık Ayhan Saruhan, Bekir Yelken ve Ata Ceylan katıldı.