İSO ve İTO Yönetim Kurulu Üyeleri Ortak Yönetim Kurulu Toplantısında Buluştu

  • Etkinlikler
iso-ito-ortak-toplanti-01

İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulları, İTO’nun Sirkeci’deki merkez binasında düzenlenen ortak toplantıda bir araya geldi. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç’in ev sahipliğindeki toplantıya İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İrfan Özhamaratlı ve Sadık Ayhan Saruhan, Yönetim Kurulu Üyeleri Bekir Yelken (Sayman), Sultan Tepe, Kemal Akar, Cemal Keleş, Mustafa Tacir, Vehbi Canpolat ve Yüksel Özyurt katıldı. İTO Yönetim Kurulu olarak ise toplantıda şu isimler yer aldı İTO Başkan Yardımcısı İsrafil Kural, İTO Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Özer (Sayman), İbrahim Doğan Salman, Levent Taş, Servet Samsama, Yakup Köç, Bahadır Yaşık, Burhan Polat ve Münür Üstün bulundu.

İSO ve İTO Ortak Toplantıda Buluştu

Dünya, Türkiye ve İstanbul’daki önemli gündem konularının istişare edildiği toplantıda özellikle tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs ile ilgili değerlendirmeler yapıldı. Gerek sağlık ve gerek ekonomik açıdan ülkemizin daha az etkilenmesi için ülkenin iki büyük STK’sı olarak alınacak önlemlere nasıl katkı sunulabileceği konusunda fikir alışverişi yapıldı.

Bunun yanında iş dünyasının güncel konuları ile ilgili olarak da değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda özellikle iki kurumun da içinde bulunduğu mesleki eğitim çalışmaları, GEKAP ve tüketicinin korunması konularında değerlendirmeler yapıldı.

GEKAP ve Tüketicinin Korunması

Dünyanın en önemli gündem maddesi olan Koronavirüs ile ilgili olarak, virüsün Türkiye’de de görülmesi üzerine konun hassasiyeti hakkında değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda İSO Başkanı Erdal Bahçıvan toplum olarak birbirimize kenetlenerek direncimizi kaybetmememiz gerektiğini söyledi. Dünyanın zor bir dönemden geçtiğini vurgulayan Bahçıvan en kötüsünün de öngörüsüzlük ve belirsizlik olduğunu anlattı. Bahçıvan, özellikle sosyal medyanın yaşananların algılanması noktasında negatif bir etki yaptığına dikkat çekti ve şöyle devam etti:

“Mümkün olduğu kadar güçlü olmamız lazım. Sektör liderleri olarak mesajlarımızın sakin ve sağduyulu vermemiz gerekiyor. Bizim ortaya koyacağımız negatif bir hava toplumda çok daha olumsuz bir etki bırakabilir. Umarım dünyada ve ülkemizde vaka sayısı daha da artmaz. Başta Türkiye olmak üzere tüm dünya ülkeleri bu süreçten daha az bir zararla çıkar.”

Sektör Liderleri Koronavirüs Hakkında Sağduyulu Davrandı

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, Koronavirüs ile ilgili kısıtlayıcı bir süreç içine girdiklerini söyledi. Bir arama konferansı düzenlediklerini ve ihracatçı ve ithalatçı şirket temsilcilerinin Türkiye’ye yönelik risk ve fırsatlarını konuştuklarını aktaran Avdagiç, can sıkıcı bir tablonun ortaya çıktığına değindi. Lojistik ve ulaşım ile ilgili konularda sorunlar yaşandığına değinen Avdagiç, lojistikteki sorunların ekonomiye zarar vermemesi gerektiğini ve ham madde akışında bir kesinti yaşarlarsa tamamen kilitleneceklerini dile getirdi. İSO ve İTO’nun Türkiye’nin çok önemli kurumları olduğunu belirten Avdagiç, topluma mesajlar veren kurumlar olarak gün be gün takip etmeleri gereken bir süreç içinde olduklarını kaydetti. Birlikte benzer konuları birlikte paylaşırlarsa kamuoyunda hızlı karşılık bulabileceklerini vurgulayan Avdagiç, şirketlerin uyması gereken hijyen kurallarını birlikte açıklamaları gerekebileceğini ekledi.

İTO Başkanı Türkiye'ye Yönelik Risk ve Fırsatları Aktardı