İSO Yönetim Kurulu Üyelerinden Sakarya TSO'ya Nezaket Ziyareti

  • Etkinlikler
sakarya-tso-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetimi, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'na nezaket ziyaretinde bulundu.

Aynı bölgenin iki kardeş odasının ilişkilerinin daha samimi olması ve yakınlaştırılması amacıyla gerçekleşen ziyarette İSO heyeti, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın başkanlığında, Başkan Yardımcıları Adnan Dalgakıran ve İrfan Özhamaratlı, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Ulvi Orhan (Sayman), Sultan Tepe, Ali Eren, Sadık Ayhan Saruhan ile Ata Ceylan'dan oluştu.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Mahmut Kösemusul ile SATSO Meclis Başkanı Akgün Altuğ tarafından sıcak bir ortamda karşılanan heyet ile SATSO Yönetim Kurulu arasında yapılan görüşmeye daha sonra Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da katıldı.

İSO Yönetim Kurulu Üyelerinden Sakarya TSO'ya Nezaket Ziyareti 01İki oda yönetiminin buluştuğu toplantıda konuşan İSO Başkanı Bahçıvan, öncelikle bugüne kadar İSO ve SATSO arasında bir iletişim köprüsünün oluşmamış olmasını bir eksiklik olarak değerlendirdi, "Yönetim olarak Adapazarı’ndaki yatırım fırsatlarını İstanbullu sanayiciler ile buluşturmak istiyoruz. Bu amaçla İstanbul’un kendi havzası içinde bulunun başta Adapazarı olmak üzere tüm kentlerle iyi ilişkiler ve güçlü bir iletişim oluşturmak istiyoruz. Bu ziyareti de bu anlamda atılmış bir adım olarak görüyoruz" dedi.

Sakarya'yı coğrafi olarak şimdiden orta ve yüksek teknoloji odaklı bir merkez olarak konumlandırmak gerektiğini dile getiren Bahçıvan, yeni OSB yapılanmalarının da bu çerçevede oluşturulması gereğinin altını çizdi.

İSO Yönetim Kurulu Üyelerinden Sakarya TSO'ya Nezaket Ziyareti 02İSO gibi köklü bir sanayi kuruluşunun yönetimini odalarında ağırlamaktan büyük keyif duyduklarını söyleyen SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul da "İstanbul bir dünya şehri. Sanayisinden ekonomisine sizlerden alacağımız, öğreneceğimiz çok şey var. Türkiye'nin geleceğinde Sakarya'nın bir cazibe merkezi olacağını düşünüyoruz. Bütün vizyonumuzu bunun üzerine kuruyoruz, bu süreçte siz İstanbullu sanayiciler ile dirsek teması içinde olmak bize çok şey katacaktır" dedi.

SATSO Başkanı Kösemusul illerinde üzerinde çalıştıkları yeni sanayi yerleşkeleri hakkında İSO heyetine bilgi verirken, özellikle Söğütlü ile Ferizli karma sanayi bölgelerinde ciddi bir teknoloji yoğunluklu yatırıma öncelik vereceklerini belirtti. İki bölgede toplam 8 bin dönümlük bir OSB kuracaklarını söyleyen Kösemusul, buranın çevreyle dost olan bir sanayi vizyonu ile sanayileştirileceğinin altını çizdi.

İSO Yönetim Kurulu Üyelerinden Sakarya TSO'ya Nezaket Ziyareti 03SATSO'daki toplantıya katılarak İSO heyetine, "Kentimize hoşgeldiniz" diyen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya’nın sanayi ihtiyaçlarını sizlerle birlikte belirleyelim ve birlikte yol alalım dedi. Bu konuda özellikle çevreci teknolojileri öne çıkaran sanayi yatırımlarında her türlü desteği Sakaryalılar olarak vermeye hazır olduklarını söyledi. Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya'nın çevresiyle, doğasıyla, limanlara yakınlığı ve çevre yollarıyla yatırıma teşvik edici özelliklere sahip olduğunu dile getirdi.

SATSO Meclis Başkanı Akgün Altuğ da Sakarya'da kurulması çalışmalarına hız verilen Doğu Marmara İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri hakkında İSO heyetine bilgi verdi. Kurulacak bölgenin, yapımına yakında başlanacak olan Karasu Limanı’na 40 kilometre ve Sakarya merkeze de 43 kilometre mesafede olduğunu söyleyen Altuğ, sanayi bölgesini yaklaşık 3.200 dönümlük bir alan üzerine kurmayı hedeflediklerini söyledi. Daha şimdiden 1.000 dönümlük talep geldiğini dile getiren Altuğ, 85 firmanın da tahsis başvurusu olduğunu belirtti. Kurulacak olan sanayi bölgesinde yaklaşık 12 bin kişilik bir istihdam yaratılması bekleniyor.

İSO Yönetim Kurulu Üyelerinden Sakarya TSO'ya Nezaket Ziyareti 04Bu konuda konuşan İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Dalgakıran, Türkiye'nin gelecek vizyonunda makinecilerin çok önemli bir rolü olduğunu ifade ederek yeni kurulacak olan ihtisas sanayi bölgesinde yüksek teknolojiyi teşvik eden, özendiren yatırımlara ve yatırımcılara öncelik verilmesi gerektiğini hatırlattı. Bu alanlarda İstanbul’dan bölgeye gelip yatırım yapacak birçok makine sanayicisi olacağını belirten Dalgakıran, İstanbullu makineciler olarak birikimlerini buraya da aktarmak istediklerini dile getirdi. Dalgakıran, "Yeni kurulacak olan bölge bir teknoloji bölgesi olmalı. Kentte sıkışıp kalan iş kollarının toparlanarak götürüldüğü bir yer olmamalı" dedi.

SATSO yönetimi, daha sonra İSO heyetine kentin yeni sanayi bölgelerini gezdirdi.

İSO Yönetim Kurulu Üyelerinden Sakarya TSO'ya Nezaket Ziyareti 06İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan başkanlığındaki İSO heyeti Sakarya seyahati sırasında Sakarya valisi Hüseyin Avni Coş'u da ziyaret etti. İSO heyetini makamında kabul eden Vali Coş, Sakarya'nın sanayi perspektifi ve oluşmakta olan yeni sanayi bölgeleri hakkında İSO heyetine bilgi verdi. Sanayinin ve sanayiciliğin ne kadar meşakkatli ve memleket için ne kadar değerli olduğunu çok iyi bildiğini söyleyen Vali Coş, İSO yönetiminden gelen Sakarya müteşebbis komisyonunda bir üyelerinin de görev alması önerisine sıcak baktı. Coş, konuyu araştıracağını ve İSO'dan bir temsilcinin katılması için çaba göstereceğini dile getirdi.