İSO Yönetimi, Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi, İş Konseyleri Genel Kurulu’ndaydı

  • Etkinlikler
kasim2014-deik-02

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) İş Konseyleri Genel Kurulu İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen geniş katılımlı bir toplantı ile yapıldı. DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan ev sahipliğinde yapılan genel kurula Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi de katıldı.

Kurucu kuruluşlar başkanı olarak toplantıya katılan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ile birlikte toplantıda, aynı zamanda DEİK Yönetim Kurulu üyesi olan İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay, İSO Başkan Yardımcısı Adnan Dalgakıran, Yönetim kurulu Üyesi (Sayman) Ali Ulvi Orhan, Ali Eren ve Sadık Ayhan Saruhan da bulundu.

İSO Yönetimi, Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi, İş Konseyleri Genel Kurulu’ndaydı 01Toplantıda DEİK’in yeni vizyonu ile ilgili bir sunum yapan DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan’dan sonra Türkiye’nin geleceğine ilişkin özetle DEİK’ten çok şey beklediklerini ifade eden bir konuşma yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu 2002 yılında AK Parti hükümetinin büyük hedeflerle yola çıktığını ancak buna birçok kesimin inanmadığını anlattı. Davutoğlu, tüm olumsuzluklara rağmen verilen hedeflere bir bir ulaştıklarını anlattı.

Davutoğlu hükümet olarak dünyanın en ücra köşesine temsilcilikler açma gayreti içinde olduklarını belirterek bunu yaparak iş dünyasının önünü açtıklarını belirterek "Devletin makro stratejik planlamasıyla şirketlerin planlamasının uygun olduğu zaman başarıya ulaşılır" dedi.

İSO Yönetimi, Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi, İş Konseyleri Genel Kurulu’ndaydı 02Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi de Türkiye’nin yeni vizyonunda bir kişinin ürettiği bin kişinin uyguladığı bir strateji değil, bin kişinin ürettiği ve hükümet organları olarak kendilerinin hayata geçirdiği projelerle yürüyen bir Türkiye için çalışacaklarını dile getirdi.