İSO Yönetimi ve Üç Sektörden Sanayiciler Bakan Işık ile Buluştu

  • Etkinlikler
sanayi-bakani-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Başkanlık Divanı, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, ekonomi ve sanayideki güncel gelişmeleri konuşmak, sanayinin sorunlarını birlikte değerlendirmek amacıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile bir araya geldi.

İstanbul Sanayi Odası’nın Odakule binasında gerçekleşen yemekli toplantıya İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Meclis Başkan Yardımcıları İsmail Gülle ve Hasan Büyükdede, Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Adnan Dalgakıran ve İrfan Özhamaratlı, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Ulvi Orhan (Sayman), Nahit Kemalbay, Sultan Tepe, Ali Eren ve M. Ata Ceylan katıldı. Toplantıda gıda ürünleri imalatı, tekstil ürünleri imalatı, giyim eşyası, deri ve deri ürünleri imalatına mensup üç ana sektörü temsilen İSO Meclis Üyeleri de yer aldı.

İSO Yönetimi ve Üç Sektörden Sanayiciler Bakan Işık ile Buluştu 01Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın bürokratları ile birlikte katıldığı toplantıyı İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay yönetti. Bodur Okyay, bire bir toplantılar ile sanayicilerin sorunlarının daha iyi değerlendirileceğini söyledi.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan da üç ana sektörün sorunlarını yakından dinlemek amacıyla yaptıkları bu toplantıya katılan Bakan Işık’a teşekkür etti.

Sanayicilere seslenen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık sanayi bakanı olarak toplantılara katılmayı yeterli görmediğini belirterek “Daha küçük ölçekli toplantılar yapmanın yararlı olacağını düşündüğümüz için buradayız. Sizleri dinleyeceğiz, görüşlerinizi alacağız bu görüşlerin hayata geçmesi için çalışacağız” dedi.

İSO Yönetimi ve Üç Sektörden Sanayiciler Bakan Işık ile Buluştu 02Bakanın konuşmasının ardından İSO Üyesi sanayiciler sektörleri ile ilgili spesifik sorunlarını Bakan ve bürokratlarla paylaşma fırsatı buldu.

Bakan Işık sanayicinin sorunlarını tek tek dinledikten sonra özetle şunları söyledi:

"Gerekli notları aldık. Arkadaşlarımız ile birlikte bu konuların üzeri gideceğiz ve bir çoğuna çözüm bulma çabasında olacağız. Sanayicinin işçi bulamama sorunu artık bir vaka olarak önümüzdedir. Sadece sizden değil birçok iş adamından duydum bunu. Bu konuyu Bakanlar Kurulu'nda dile getireceğiz. Gerçekten de iş gücünün sanayiden kaçtığı bir dönem yaşıyoruz. Bunun önüne geçmeliyiz ve iş gücü eğitimi konusuna daha fazla önem vermeliyiz. İstihdam teşviki ile ilgi, mevcut istihdamın üstüne yeni istihdam yaratanlara bazı teşvikler vermek arzumuz var. Bu konuda çalışmalarımız söz konusu. Diğer yandan Türkiye'nin güçlü olduğu sektörleri yok sayamayız.

Tekstile, deriye yokmuş gibi bakamayız. Bunlar istihdamın temel sektörleridir. Özellikle endüstriyel ve moda tasarımı noktasında desteklenmelerini sağlayacağız. Tasarım merkezlerinin de ARGE ofislerine verilen her türlü desteğin, tasarım ofislerine de verilmesini istiyoruz. Bu konuya önem vermezsek 2023 hedeflerine ulaşmamız bir hayal olur."

Bakanın konuşmasının ardından İSO Başkanı Erdal Bahçıvan ve İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay bu sıcak ortamı sağladığı için Bakan Işık'a teşekkür etti. Bahçıvan şunları söyledi:

"Sayın bakanımız, sorunlarımızı dinleme noktasında gösterdiğiniz sabır için çok teşekkür ediyoruz. Meclisimizin farklı sektörlerinin farklı sorunlarını tek tek not alarak bizlere dokundunuz. Bu toplantıları diğer sektörlerimiz için de yapacağımızı söylemek istiyorum."

Gıda, tekstil ve giyim sektörlerinden toplantıya katılan Meclis Üyeleri şu isimlerden oluştu: Mehmet Umur, Hüseyin Bozdağ, Kemal Karabel, Nurettin Çetinkaya, Dr. Bilal Alkoç, Hüseyin Demirci, Mustafa Güler, Selahattin Akaydın, Mehmet Demezoğlu, İsmail Hakkı Kısacık.