İSO-İŞKUR Bilgilendirme Toplantısı’nın İkincisi İstanbul Sanayi Odası’nda Yapıldı

  • Etkinlikler
iskur-haberi-02

İSO-İŞKUR iş birliğinde, “İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü İşveren Odaklı Faaliyetleri ve İstihdama Sağlanan Destekler” konulu ikinci bilgilendirme toplantısı 22 Ocak 2015 tarihinde Odakule Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda, İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Muammer Çoşkun tarafından, İŞKUR olarak işverenlere sunulan hizmet ve faaliyetler hakkında kapsamlı bir sunum yapıldı. Özel sektörde iş gücü talebinin tespiti ve işverene takdimi, işe yerleştirme, iş birliği ve iş başı eğitim programları, UMEM, işveren teşvikleri, Ücret Garanti Fonu, Kısa Çalışma Ödeneği ve İş Kaybı Tazminatı, iş ve meslek danışmanları aracılığıyla özel sektörde işyeri ziyaretleri, İşsizlik Sigortası Fonu, engelli istihdamı, yurt dışı istihdam hizmetleri ve endüstriyel ilişkiler uygulamaları ve esasları üzerinde duruldu. Sunum sonrasında, Odamız üyelerinin karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri interaktif olarak ele alındı.

Nurdan SirmanToplantının açış konuşmasını İSO Genel Sekreter Yardımcısı Nurdan Sirman yaptı. İstihdam ve çalışma hayatının Odamızın öncelikli gündem başlıklarından birini oluşturduğunu vurgulayan Sirman, İSO’nun Çalışma ve Türkiye İş Kurumu İŞKUR ile artan iş birliği ve ortak çalışmalarına değindi.

İSO-İŞKUR ikinci bilgilendirme toplantısı aracılığıyla, İŞKUR iş başı eğitimleri ve iş birliği eğitimleri ve istihdam teşvikleri başta olmak üzere Odamız üyeleri karşılaştıkları sorunları bire bir iletme ve çözüm imkanına sahip oldular.

Toplantıya, Odamız üyesi firmaların, insan kaynakları, sosyal güvenlik, finansman/muhasebe ve hukuk uygulamalarından sorumlu yöneticileri ve çalışanları, İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün ilçe hizmet merkezleri yöneticileri de katıldı.