İSOV 21. Seçimli Olağan Mütevelli Heyet Toplantısı Yapıldı

vakif-mutevelli-heyeti-02

İstanbul Sanayi Odası Vakfı’nın (İSOV) Seçimli Olağan Mütevelli Heyet Toplantısı 25 Şubat 2015 tarihinde gerçekleştirildi.

Yeni Yönetim ve Denetim Kurullarının belirlendiği toplantıda vakfın faaliyet, bilançosu ve gelir gider tablosu kabul edildi. İSOV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Kaya 2014 yılı faaliyetleri hakkında bilgi verirken, Vakfın Genel Sekreteri Aynur Ayhan 2015 yılı çalışma programı bütçesi ve plasman planını açıkladı. Ayrıca İSOV Mütevelli Heyeti Denetçisi Eyüp Karadayı denetim raporunu paylaştı. Toplantı sırasında söz alan vakıf üyeleri vakfa daha çok katılım ve desteğin sağlanması için teşvikler yapılması gerektiğini ifade ederek İSOV’un çalışmalarını kutladılar.

Cengiz KayaİSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay tarafından açılan toplantıda bir konuşma yapan İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, 20 yılı başarılı bir şekilde geride bırakan İSOV için sağlıklı ve huzurlu bir çalışma dönemi diledi.

Vakıf kurumunun merhamet, şefkat ve sevginin kurumsallaşmış şekli olduğunu ifade eden İSO Başkanı şöyle konuştu:

“İstanbul Sanayi Odası gibi güçlü ve saygın bir markayı yaratabilmek hiç de kolay olmadı. Geçmişten bugüne uzun süren çok değerli ortak çaba ve emekler sonucunda bu başarıya ulaşıldı. Aramıza katılan yeni üyelerimizle birlikte yeni bir heyecan eşliğinde el birliğiyle İstanbul Sanayi Odası Vakfı’nı güçlü ve saygın bir marka haline getireceğimizden hiç kuşku duymadığımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu inancımı ifade ederken, sizlerle bu yeni dönemde daha fazla iletişim halinde olmamız gerektiğine inanıyorum. Bizlere ileteceğiniz yenilikçi fikirler ve öneriler eşliğinde fark yaratan, anlamlı ve değerli çalışmalara hep birlikte imza atabiliriz.

Zeynep Bodur OkyayVakfımızdan burs almakta olan gençlerle geçen yıl yaptığımız kahvaltılı sohbette, yarınlarımızın güvencesi olan pırıl pırıl gençlerin yüzlerindeki mutluluk, bizlerle paylaştıkları güzel duygular, çok anlamlı bir çabanın içinde olduğumuzu hepimize bir kez daha derinden hissettirdi. Bu etkinliğimizi önümüzdeki ay tekrarlayacağız. Sizlerin katılımıyla eski ve yeni bursiyerlerimizle bir araya geleceğiz. Hep birlikte el birliğiyle, hiç kaybetmediğimiz heyecan ile öncü ve gayretli çabalar eşliğinde; vakfımızın fark yaratan, öncü yeni başarılara imza atacağından hiç kuşku duymadığımı burada ifade etmek istiyorum. Ayrıca bu yıl 4 Nisan 2015 tarihinde gerçekleştireceğimiz kahvaltı organizasyonumuzla da gençlerle bir araya geleceğiz. Hepinizi bekliyoruz.”

Nitelikli eğitim toplumların farklılaşması için bir çıpadır

Halit NarinToplantıyı yöneten İSOV Mütevelli Heyet Başkanı Zeynep Bodur Okyay “Ülkemizin kalkınma yolculuğunda, insan kaynağımızın hayati önemini hepimiz biliyoruz. Bizim ne petrolümüz ne de bizi kısa yoldan zengin edecek başka bir doğal kaynağımız var. Gelişme yolunda kendi insanımızı donanımlı, üretken ve rekabetçi kılmaktan başka yolumuz yok. Çünkü ancak güçlü bireyler, güçlü toplumları doğurur. Oysa geldiğimiz noktada gençlerimizi yeteri kadar eğitip donatabildiğimiz ve onlara kendilerini gösterme fırsatı verebildiğimiz konusunda ciddi soru işaretleri var” şeklinde konuştu.

İşsizlik oranlarından bahseden Okyay, Türkiye’nin eğitim sistemin kaskatı yerinde durduğunu ifade etti. Nitelikli eğitimin gelişme yolunda toplumların farklılaşmasını sağlayan önemli bir çıpa olduğunu söyleyen Okyay, “Bu nedenle İSOV gibi vakıfların, yaşadığımız çağın ötesine geçen bir anlayışla gençlerimize katkısını artırmasının önemi büyüktür. Bu vesileyle vakfımız yöneticilerine, ülkemizin bugünlere gelmesine büyük emek veren duayen sanayicilerimizin hikaye ve deneyimlerinin gelecek kuşaklara aktarılması konusunda inisiyatif alıp bir külliyat oluşturmalarını hararetle tavsiye ediyorum” dedi.

Hüsamettin KaviToplantıda söz alan Vakıf Mütevelli Heyet Üyesi Halit Narin eğitim sistemini eleştirerek gençlerin iyi yetiştirilememesinden şekayet etti. Sanayicilerden böylesine kutsal bir konu ile ilgili olarak daha katılımcı olmalarını istedi.

İSOV Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Hüsamettin Kavi ise sanayicilerin deneyimlerinin gençlere daha çok aktarılması gerektiğini kaydetti. Kavi, İSOV’un daha iyi çalışmalar yapabilmesi ve daha çok gence ulaşabilmesi için sanayicilerin desteğine ihtiyaç duyduğunu söyleyerek katılım noktasında sanayicilere çağrıda bulundu.

İSO Vakfı Olağan Mütevelli Heyet Toplantısı’nda İSOV’un yeni yönetim seçimleri de yapıldı. Yapılan seçim sonrası yeni yönetim şu şekilde oluştu:

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri

• Erdal Bahçıvan (Başkan)
  • Halil Demirkaya
  • Cengiz Kaya
  • İrfan Özhamaratlı
  • Aynur Ayhan
  • Hasan Büyükdede
  • M. Okan Oğuz
  • Bekir Yelken
  • Ender Yılmaz
  • Fikret Kaya