İSOV Dinçkök Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 7. Dönem Mezunlarını Verdi

  • Etkinlikler
isov-mezuniyet-02

İstanbul Sanayi Odası Vakfı (İSOV) Dinçkök Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde yedinci dönem mezuniyeti heyecanı yaşandı. İSO ve İSOV Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın yanı sıra İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Başkan Yardımcısı ve İSOV Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Büyükdede, İSOV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Kaya ve İSOV Yönetim Kurulu Üyesi Ender Yılmaz, İSO Meclis Üyesi ve İSOV Mütevelli Heyeti Üyesi Uran Tiryakioğlu ve İSO Vakfı üyelerinin de katılım gösterdiği tören 10 Haziran 2016 tarihinde gerçekleşti. Törende öğrenciler ve veliler İSOV konferans salonunu doldurdu.

Mezuniyet töreninde ilk olarak Okul Müdürü Muzaffer Küçük söz aldı. Öğrencilerin mezuniyetinin en güzel geleceğe bir başlangıç olması dileğinde bulunan Küçük “Değerli öğrencilerimizin mezuniyetlerine katkısı olan tüm öğretmenlerimize, İSO vakfına ve tüm yardımsever paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Geleceğe sevgiyle yaklaşarak yolunuza devam etmenizi istiyorum” dedi.

İSOV Dinçkök Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 7. Dönem Mezunlarını Verdi 01

Ardından İSO Başkanı Erdal Bahçıvan okul ve meslek hayatının önemine değinerek mezunlara şöyle seslendi:

“İSO şemsiyesi altında birçok protokol görevinde bulunmaya özen gösteriyorum. Bunların her birinin benim için ayrı bir önemi var. Fakat buradaki mezuniyet töreninin çok farklı ve değerli bir anlamı var. İSO olarak yarınlara en çok iz bırakacak görevi bu çatı altında yapmış olduğumuzu görüyorum. Ne mutlu ki bizden önceki arkadaşlarımız bu çatıyı oluşturmuşlar. Bu çatı altında daha nice kardeşlerimizi bir güvercini kartal yaparak göndereceğiz. Hayatınızın ilk olgunlaşma dönemini bu çatı altında belli bir noktaya getirdiniz. Bu dönemde biraz sıkılsanız da hayatın en güzel yıllarını yaşıyorsunuz. Tadını çıkarın. Bundan sonra farklı amaçlarla hayatınıza anlam katacaksınız. Artık sizin kendinizin hayatınızdan sorumlu olduğunuz bir dönemde adım atıyorsunuz. Hayat bir mücadele sabredin ve siz hayatı severseniz hayat da sizi sevecektir. Şanslısınız, böyle bir eğitim yuvasında eğitiminizi aldınız. Ne mutlu hepiniz belli bir meslek sahibi olmaya doğru adım atıyorsunuz. Bir meslek lisesinden mezun olmanın kıymetini önümüzdeki yıllarda göreceksiniz.”

İSOV Dinçkök Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 7. Dönem Mezunlarını Verdi 02

Bahçıvan üretim odaklı bir ekonomi modeline geçilebilirse başarılı olunabileceğinden söz ederek “İşte, karşımızda tüketimden değil üretimden itibar kazanan bir gençlik var. Bunun da itibarını önümüzdeki yıllarda göreceksiniz” dedi.

Okul hayatı bir başlangıç olsa da hayatın her anının öğrenmek olduğunu kaydeden İSO Başkanı Bahçıvan, mezun olan öğrencilere “Her an kendinizi yenilemeye ve öğrenmeye adayın” mesajını verdi.

İSOV Dinçkök Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 7. Dönem Mezunlarını Verdi 03

Erdal Bahçıvan konuşmasına şöyle devam etti:

“İçinde bulunduğumuz çağ bizi sürekli öğrenmeye teşvik ediyor. Doğruyu bilmeyi ve kendimizi geliştirmeyi kendinize bir yaşam felsefesi olarak katarsanız bunun faydasını daha çok göreceksiniz. Hayatta bir gün siz de göreceksiniz, anne babalar bir şey istemenden verdikleri yegane varlık evlatlardır. Artık siz borçlusunuz. Onları unutmayın. Onlarsız bir hayat düşünmeyin. Öğretmenlerinize çok şey borçlusunuz. Hayatın en kutsal mesleği eğitmek, öğretmek. Bu okulunuzu unutmayın. Kaynaklarınızla bu okulu besleyin. Bu okulun gelecekteki öğrencilerini düşünün. Bu ülkenin bayrağını ve birlik beraberliğinin kıymetini bilin, inşallah sizi ülkenin farklı noktalarında göreceğiz. Hepinizi tekrar kutluyorum.”

Konuşmaların ardından öğrencilere plaketler verildi. Tören müzik ve dans gösterileri ile son buldu.