İSOV Lisesi’nde Kurulan PVC İşleme, Kesme ve Doğrama Atölyesi Açıldı

  • Etkinlikler
manset-02

Zincirlikuyu İstanbul Sanayi Odası Vakfı (İSOV) Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi için yaptırılan ve Kaban Makine tarafından bağışlanan makine atölyesi törenle açıldı. Törene İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı, İSO Meclisi Başkan Yardımcısı Hasan Büyükdede ile İSOV Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri ile Kaban Makine Genel Müdür Yardımcısı Hamide Kaban Aydın’ın yanı sıra okul yönetimi, öğretmen ve öğrencileri de katıldı.

Törenden bir konuşma yapan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, sanayicilerin eğitime verdikleri desteğin önemine değindi. Bahçıvan, “Burada sanayi ve eğitimin güzel bir örneğini görmekteyiz. Teori ve uygulamanın buluştuğu bu okul çok farklı boyutlara taşınacak” dedi.

Konuşmasına eğitim ve uygulama arasındaki iletişim artırılmasının, sanayiden okullara yönelik bu tür yaklaşımların, sanayimiz de gelişimine büyük katkı sunacağından söz eden Bahçıvan şöyle dedi:

“Kaban Makine Yönetim Kurulu Başkanı Salim Kaban’ın önderliğinde şekillenen bu desteğin, arkadan gelecekleri de cesaretlendireceğine inanıyorum. Bu destek Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı diğer okullara da emsal olacaktır. Sanayiye yönelik istihdam için bu tür okullara büyük görev düşüyor.”

Toplantıda konuşan İSO Meclis Başkan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Kaban Makine fabrikasının kendi fabrikası ile aynı yerde kurulduğunu ve bugün geldikleri noktayı örnek bir hikaye olarak tanımladı. Büyükdede şöyle dedi:

“Kaban Makine şu aralar birçok okula destek vermektedir. Eğitime büyük bir destek verdiklerini görüyoruz. Burada yeni bir müfredat çalışması yapıyoruz. Bunun altyapıyı hazırlamaya çalışıyoruz. Okulların belli bir seviyeye gelmesi için önce altyapısının belli bir seviyeye gelmesi lazım.”

Atölyenin kurulmasını sağlayan Kaban Makine Müdür Yardımcısı Hamide Kaban Aydın da bir konuşma yaparak eğitim ve sanayinin birlikte olmasının önemine dikkat çekti ve sanayi sektöründeki nitelikli iş gücü açığından bahsetti. Özellikle AR-GE’de yaşadıkları tasarımcı eksikliğine değinen Aydın, “Bu nedenle eğitimin sanayideki rolü çok büyük” dedi.

Toplantının ardından açılış törenine geçildi. Burada Kaban Makine tarafından bağışlanan makineler PVC işleme, kesme ve doğrama makinelerinin özellikleri hakkında bilgi edinildi. Öğrenciler, makinelerin nasıl çalıştığını gösterdi. Törenin ardından İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, Kaban Makine Genel Müdür Yardımcısı Hamide Kaban Aydın’a plaket takdim etti.

Törende İSO Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı, İSOV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Halil Demirkaya ve Cengiz Kaya, İSO Meclis Üyesi ve aynı zamanda İSOV Genel Sekreteri Aynur Ayhan, İSO-İSOV Eğitim İhtisas Kurulu Üyesi Yusuf Kenan Öztiryaki, Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, İSOV Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Atilla Altuntaş ve öğretmenler de yer aldı.