İSOV Öğrencilerinin Şampiyon “Robotino”su Buz Hokeyi Yaptı

  • Etkinlikler
isov-ogrencileri-02

İstanbul Sanayi Odası Vakfı Dinçkök Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, Türkiye birincisi olan şampiyon robotları “Robotino” ile bu yılki Genç Türkiye Zirvesi’nde buz hokeyi gösterisi yaptı.

Türkiye’nin bilim dünyasında gelişimine katkıda bulunmak üzere düzenlenen “Genç Türkiye Zirvesi”, İstanbul Sanayi Odası Vakfı (İSOV) Dinçkök Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin tasarımı olan Türkiye şampiyonu robot “Robotino”nun hünerlerine sahne oldu.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğiyle bugün başlayan zirvede Robotino, zirvenin ziyaretçilerine buz hokeyi gösterisi yaptı.

İSOV Dinçkök Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nden 14 öğrencinin dört öğretmenin koçluğunda hazırladığı Robotino, bu yıl Euroskills ve Worldskills yarışmalarında Türkiye’yi temsil edecek. Eşyalara konum değiştirme, yön belirleme, cisim ve renk tanıma gibi özelliklere sahip olan Robotino, öğrencilerin endüstriyel robot programcılığında önemli aşamaya geldiklerini kanıtı niteliği taşıyor.

Teknoloji ve Sanayi Bakanı Fikri Işık ve İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’ın da bulunduğu kalabalık bir izleyici kitlesine şampiyon robotlarıyla buz hokeyi gösterisi yapan öğrenciler için İSO Başkanı Bahçıvan, “Ülkemizin aydınlık yarınları için tüketimden değil, üretimden itibar kazanmaya çalışan bir gençliğe ihtiyaç duyuyoruz. Gençliğin yaratıcı ve yenilikçi yapısının, bütünsel kalkınmamız için kullanılması gerekiyor” dedi.

İSOV Dinçkök Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından lise ve üniversiteler arasında düzenlenen 7. ve 8. Uluslararası Robot Yarışması’nda Hareketli Robotlar kategorisinde “Robotino” ile iki yıldır üst üste Türkiye Birinciliği’ni kazanıyor. Öğrenciler, standa gelerek kendilerini tebrik eden İSO Başkanı Bahçıvan ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile hatıra fotoğrafı çektirdi.