İstanbul Sanayi Odası 100. Yıl Cumhuriyet Anaokulu Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in Katılımıyla Açıldı

  • Etkinlikler
anaokulu_manset_02

Çocukların nitelikli okul öncesi eğitime erişimde eşit fırsatlara sahip olmaları amacıyla İstanbul Valiliği’nin “500 Anaokulu Hedefi” Projesi kapsamında imzalanan protokole çerçevesinde İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından yapılan İstanbul Sanayi Odası 100. Yıl Cumhuriyet Anaokulunun açılış töreni Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla yapıldı.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın açılış konuşması yaptığı törende İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Kaya, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de katıldı.

İSO Meclis Başkanı Ender Yılmaz, İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İrfan Özhamaratlı ve Cemal Keleş, İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Kemal Akar, Vehbi Canpolat ile İSO Meclis Başkan Yardımcısı Yüksel Özyurt, İSO Meclis Başkanlık Divanı Katip Üyesi Koray Yavuz’un da katıldığı açılış töreninde Sancaktepe’de yapımı tamamlanan Mavi Kuş Anaokulu, Ortadağ Ortaokulu ve Şehit Emre Baysal Lisesi’nin de açılış töreni düzenlendi.

Toplu açılış töreninde konuşan Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her yıl Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bütçesi içerisinden en fazla payı eğitime ayırdığını söyledi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin konuşmasına şu şekilde devam etti:


Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin

 “Sayın Cumhurbaşkanımız bize diyor ki okul yapın. Para veriyor. Biz de okul yapmak istiyoruz. Gidiyoruz belediye başkanımıza, belediye başkanımız diyor ki bizde arsa yok. Bir belediye başkanımız ise var, okulunuzu yapın diyor. Siz olsanız nereye okul yaparsınız. Belediye başkanınız size bu anlamda kolaylık gösteriyorsa siyaset size bu anlamda yardımcı oluyorsa oraya okul yaparsınız. Oraya yatırım yaparsınız. O yüzden biz Millî Eğitim Bakanlığı olarak bize arsa üretmek, üretilen arsaların imar problemi, mülkiyet problemini çözmek konusunda okullarımızın bakım onarımıyla ilgili olarak bizimle yardımlaşan belediyeleri çok seviyoruz. Üçüncü paydaşımız da var. O da hayırsever iş adamlarımız. İstanbul Sanayi Odası’yla benim daha önce müsteşarlığım döneminden başlayan, meslek liseleri üzerinden çok ciddi bir çalışma prosesimiz zaten var. Sadece İstanbul Sanayi Odası değil, Türkiye'deki bütün meslek odalarını bizimle bu anlamda paydaş olmaya davet ediyoruz.”

Eğitim hayatının ilk olarak ailede başladığının altını çizen Bakan Tekin özetle şunları söyledi:

“Sevgili ailelerimize bazı şeyler söylemek istiyorum. Sevgili ebeveynler, kardeşlerimiz, dostlarımız. Sizden istirhamım şu, biz bakın burada anaokulu yazıyor. Yani kabaca 36 aydan sonraki çocuklarımız eğitim görüyor. Nasıl siz okulları, çocuklarınıza okul bittikten sonra iyi bir eğitim verdi ya da vermedi diye tartışıyorsanız. 36 aylık veya 48 aylık küçücük çocuklarımız bize geldiğinde şöyle diyoruz, ailesinden iyi bir eğitim almış ya da ailede elde edilmesi gereken kazanımları elde edilmiş. Dolayısıyla biz de size karne veriyoruz, bilmiş olunuz. Hep beraber çocuklarımızın geleceğini düşünmek istiyorsak önce eğitim ortamının eğitim sürecinin evden sizin kucağınızda, sizin sofranızda, sizin oturduğunuz mekanlarda başladığını lütfen bilin.”


İSO Yönetim Kurulu Başkanı
Erdal Bahçıvan

Toplu açılış töreninde konuşmasını yapan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını kutladıktan sonra, Cumhuriyetimizin ‘İkinci Yüzyılı'nın ilk gününde aralarında İstanbul Sanayi Odası Yüzüncü Yıl Cumhuriyet Anaokulu'nun da bulunduğu okulların açılışını yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Eğitime dair bütünsel bir bakışa sahip olmanın bir gereği olarak okul öncesi anaokulu eğitimine kayıtsız kalmalarının mümkün olmadığını dile getiren Bahçıvan, “İşte bu kapsamda, İstanbul Valiliği’nin ‘500 Anaokulu Hedefi’ Projesi’nde ivedilikle yerimizi aldık. Biz bu projeyi, çocukların nitelikli okul öncesi eğitime erişimde eşit fırsatlara sahip olmaları noktasında anlamlı bir adım olarak gördük. Cumhuriyetimiz’in ‘İkinci Yüzyılı’nın bu çok anlamlı ilk gününde yeri gelmişken ifade etmek isterim ki Cumhuriyet eğitim demek, Cumhuriyet çocuk demek, Cumhuriyet gelecek demek.” diye konuştu.

İstanbul Sanayi Odası ve İSO Vakfı’nın eğitimi en öncelikli faaliyet alanlarından birisi olarak gördüğüne dikkat çeken Erdal Bahçıvan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu anlayışımızı gelecekte de sürdürmenin kararlığı içindeyiz. Eğitime okul öncesinden üniversiteye kadar her zaman bir bütün olarak bakıyoruz. Üniversite-sanayi iş birliği alanında paydaşlarımızla öncü çaba ve çalışmalar sergiliyoruz. Ülkemizin ve sektörlerin gelişimi için son derece önemli olan üniversite-sanayi iş birliğinde de kapsamlı ve sonuç odaklı yenilikçi bir model uyguluyoruz. Öte yandan mesleki eğitimde de yoğun bir gayretin içindeyiz. Sanayinin katma değerli üretime geçmesi ve yüksek teknoloji alanlarına yönelebilmesi için nitelikli işgücüne ihtiyaç duyuyoruz. Ayrıca hepimizin kabul edeceği üzere iyi eğitilmiş, nitelikli insan gücü, ülkelerin rekabet gücü göstergelerinde en önemli unsurlardandır. Bu noktada, biz sanayicileri ilgilendiren konuların başında da hiç kuşkusuz mesleki ve teknik eğitim geliyor. Bu anlayıştan hareketle İSO olarak, Millî Eğitim Bakanlığımız ile yürüttüğümüz Mesleki Eğitim İşbirliği Projesi – İSO MEİP ile kapsamlı bir mesleki eğitim hareketine imza atıyoruz. Bu proje ile halihazırda İstanbul’daki 45 meslek lisesini İSO’nun çeşitli sektörlerdeki 150’yi aşkın meslek komitesi üyesiyle birlikte yönetiyoruz.”


Sancaktepe Belediye Başkanı
Şeyma Döğücü

Açılış töreninde konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü şunları söyledi:

“Çok genç bir ilçeyiz ve oldukça yoğun göç alan bir ilçeyiz. Gençlerimiz çok. 100 binin üzerinde öğrencimiz var. Dolayısıyla eğitim bizim hemen hemen birinci işimiz. İlçemizin hızlı bir şekilde gelişiyor olması hem okullarımıza olan ihtiyacı hem okullarımıza gidiş gelişteki ulaşım ihtiyacını çok hızlı bir şekilde artırıyor. Biz de evlatlarımız için eğitim çalışmalarımızı elimizden geldiği kadar ön planda tutmaya çalışıyoruz. Cumhuriyet bizim en büyük kazanımlarımızdan. Binalarımız, okullarımız, hepsi bizim için çok kıymetli. Ama Türkiye yüzyılını inşa edecek, ihya edecek bu çocuklarımıza bu imkanları sunmanın da mutluluk verdiği güzel bir gündeyiz. Mavi Kuş Anaokulu-Ortaokulu, İstanbul Sanayi Odamızın yapmış olduğu Yüzüncü Yıl Cumhuriyet Anaokulu ve Şehit Emre Baysal Anadolu Lisemizin de ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.”


AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe

AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de törende şunları söyledi:

“Bugün burada 4 tane okulumuzun açılışı yapıyor olmaktan dolayı çok mutluyuz. Başta İSO Başkanımız olmak üzere tüm hayırsever iş insanlarına teşekkürlerimi iletiyorum. Bir olmanın, birlikte olmanın, memleketimizin geleceğini düşünmenin en güzel örneklerini burada gösteriyorlar. İstanbul adına bunun devamlılığını diliyoruz. Bu anlamda Milli Eğitim Bakanımız başta olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarına İstanbul’a gösterdikleri itinadan ve yakınlıktan dolayı teşekkür ediyorum. Şunu biliyoruz, 1000 yılı aşan bir varlığımız var. Bu topraklarda son devletimiz Cumhuriyetimizin birinci yüz yılını da tamamladık, dün bayramımızı kutladık. İkinci yüz yılın ilk günlerinde bu okullarımız açmış olmanın çok değerli olduğunu düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Okullarımız Sancaktepe ilçemize hayırlı olsun.”