İstanbul Sanayi Odası, Brüksel’de Dünya Döngüsel Ekonomi Forumu’na Katıldı

  • Etkinlikler
wcef-formu-2024-01

İstanbul Sanayi Odası (İSO), “Döngüsel Vizyonları Eyleme Dönüştürmek” temasıyla 15-18 Nisan 2024 arasında Belçika’nın Brüksel kentinde düzenlenen Dünya Döngüsel Ekonomi Forumu (WCEF) 2024 etkinliğine katıldı. İSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Sürdürülebilirlik Platformu Başkanı Sultan Tepe’nin başkanlığındaki heyet etkinlikte dünyanın dört bir yanından döngüsel ekonomi konusunda çalışmalar yürüten iş dünyası liderleri, politika yapıcılar ve uzmanlar ile temaslarda bulundu.

Finlandiya İnovasyon Fonu Sitra tarafından düzenlenen ve Döngüsel Ekonomi Vakfı (Circle Economy Foundation), Uluslararası Kaynak Paneli (International Resource Panel) ortaklığı ile uluslararası pek çok kuruluşun iş birliğindeki WCEF2024 forumunun ilk iki gününde 4 ana oturum ve tamamlayıcı çalıştaylarla birlikte 16 paralel oturum gerçekleştirildi. Ana oturumlarda, küresel katılımcı kitlesi için kesişen tematik konular ele alınırken, paralel oturumlarda döngüsel ekonominin ilham verici, pratik ve ölçeklenebilir örnekleri üzerinde duruldu.

WCEF2024 kapsamındaki dünyanın dört bir yanından farklı bakış açıları ile çözümler sunan işletme ve kuruluşların sergilendiği fuar alanının yanı sıra Avrupa'daki ilerlemeyi ele almak üzere Avrupa Döngüsel Ekonomi Paydaş Konferansı 2024 (ECESC) da düzenlendi. Organizasyon kapsamında 17 Nisan tarihinde Belçika'nın AB Başkanlık ekibinin oluşturduğu Belçika'daki döngüsel ekonomi şirketlerine saha ziyaretleri de düzenlendi.

İSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Sürdürülebilirlik Platformu Başkanı Sultan Tepe başkanlığındaki heyet, program çerçevesinde Büyükelçi, Avrupa Birliği Nezdinde Türkiye Daimî Temsilcisi Faruk Kaymakçı ile bir araya geldi. Büyükelçi ile gerçekleşen görüşmede Türkiye ve AB ilişkileri ve Avrupa Yeşil Mutabakatı’na dair güncel konular hakkında istişarede bulunuldu.