İstanbul Sanayi Odası Vakfı, Mütevelli Heyet Toplantısını Gerçekleştirdi

  • Etkinlikler
mutevelli-heyet-toplantisi-02

İstanbul Sanayi Odası Vakfı (İSOV) Mütevelli Heyet toplantısı 22 Şubat 2017 tarihinde İSOV Mesleki Eğitim Kompleksi’nde gerçekleşti. Toplantının Divan Başkanlığı’nı aynı zamanda İSO Meclis Başkanı da olan Zeynep Bodur Okyay yaptı.

Toplantıda İSOV Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, vakıf olarak hizmetlerini sanayiye destek noktasında sürekli olarak ilerlettiklerini söyledi. Bahçıvan, bu yıla girerken hayal ettikleri Teknoloji Koleji konusunda Milli Eğitim Bakanı’ndan da destek gördüklerini ve konunun hayata geçeceğini dile getirdi. 

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan
İSO Başkanı Erdal Bahçıvan

23. yılını kutlayan İSOV camiasının yarınlara koyacağı hedefle ve ileriye dönük fidanların yetişmesi anlamında içinde bulundukları İSOV Mesleki Eğitim Kompleksi’nin önemine değinen Bahçıvan, siyasi irade yanlarında olsa da bürokratik hızın sorun yaşatabildiğini ancak gelişmelerle ilgili ümitli ve heyecanlı olduklarını kaydetti. 

Teknoloji Koleji konusunun, 25. yılına yaklaşan Vakfın en önemli haberlerinden biri olduğuna dikkat çeken Bahçıvan, bu projenin güçlü bir şekilde hayata geçebilmesinin bütçeye dayandığını ve Türk Eximbank Genel Müdürü’nün aralarında olmasının da bir tevafuk olduğunu belirtti. 

İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay
İSO Meclis Başkanı
Zeynep Bodur Okyay

Toplantının Divan Başkanı olan Zeynep Bodur Okyay toplantıyı açarken İSO ve İSOV olarak Türkiye’nin geleceğinin eğitimde olduğunu bildiklerini söyledi. Okyay, “Ekonomimiz ve sanayicimiz için nitelikli insan kaynağı çok önemli. İSOV’un kuruluş amaçlarından biri de bu. Yeteri kadar kalifiye insan yetiştiremiyoruz. Sanayi 4.0 dönüşümüne hazırlanmamız gerekiyor. Eğitim sistemleri dünyada çok hızlı dönüşüyor, buna ayak uydurmalıyız. Sanayimiz kendini yenilerken insan kaynağının buna ayak uydurması kaçınılmaz” şeklinde konuştu. 

İSOV Yönetim Kurulu Üyesi Okan Oğuz
İSOV Yönetim Kurulu Üyesi
Okan Oğuz

Toplantıda bir konuşma yapan İSOV Yönetim Kurulu Üyesi Okan Oğuz da “Geçen yıl 500 bursiyer rakamına ulaşarak bu anlamda bir rekor kırdık. Bütçemizi zorlamak pahasına burs ücretlerinde artışa gittik. Bursiyerlerimize ayrıca özgeçmiş hazırlama, kariyer planlama gibi eğitimler verildi. Ayrıca 131 eski bursiyerimize ulaştık. İş hayatına atılan bu bursiyerlerimizin çoğunluğunun başarılı birer mühendis olduklarını ve sektörde söz sahibi kuruluşlarda iş başı yaptıklarını öğrenerek mutlu olduk” dedi.

İSOV Genel Sekreteri Aynur Ayhan
İSOV Genel Sekreteri
Aynur Ayhan

İSOV Genel Sekreteri Aynur Ayhan ise 2016 yılında ülkemizde yaşanan olumsuzluklara rağmen Vakfın çalışmalarını hızlandırdığını söyledi. Ayhan, “Sanayinin ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu işgücünün destekleneceği bir eğitim modeli en temel hedefimizdir. İSOV okullarının örnek kurum olması için yoğun çaba sarf ediyoruz” dedi. 

Toplantıda ayrıca yeni Mütevelli Heyeti Üyeleri kabul edildi ve vefat etmiş olan Mütevelli Heyeti Üyelerinin varisleri de üye olarak kabul edildi.

İstanbul Sanayi Odası Vakfı, Mütevelli Heyet Toplantısını Gerçekleştirdi