Polonyalı Sanayici ve İş İnsanları İş Birliği ve Yatırım İmkanları İçin İSO'daydı

  • Etkinlikler
polonya-haber-2

Polonya Dışişleri Bakanı’nın Türkiye ziyareti kapsamında, Polonya Dışişleri Bakanlığı Ekonomik İşbirliği Genel Müdürü Anna Barbarzak başkanlığındaki heyet, İstanbul Sanayi Odası (İSO) yönetimini ziyaret etti. İSO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Eren tarafından ağırlanan heyette, kömür, madencilik ve lojistik sektörlerinde faaliyet gösteren Polonyalı firmalar da yer aldı.

Toplantıda konuşan İSO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Eren, 2014 yılında Türkiye ile Polonya ilişkilerinin 600. yılının kutlandığına dikkat çekerek, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin ticari ve kültürel boyutlar kazanarak artmasını beklediklerini ifade etti.

Polonyalı Sanayici ve İş İnsanları İş Birliği ve Yatırım İmkanları İçin İSO'daydıPolonyalı firmaların kendilerini tanıttığı ve potansiyel iş birliği fırsatlarından bahsettikleri toplantıda, Polonya’nın, Orta Avrupa’da Türkiye’nin en büyük ticaret ortağı olması, güçlü ve yüksek gelirli bir ekonomiye sahip olması ve kalifiye iş gücü, cazip pazar hacmi, güçlü sanayi altyapısı ve lojistik avantajları nedeniyle Türk yatırımcı ve girişimcileri için de önemli iş fırsatları sunmakta olduğundan bahsedildi.