Sanayiciler, İstanbul Sanayi Odası Vakfı’nın Bursiyerleri ile Buluştu

  • Etkinlikler
isov-kahvalti-02

İstanbullu sanayicileri, İstanbul Sanayi Odası Vakfı’ndan (İSOV) burs alan öğrencilerle bir araya getirmeyi amaçlayan kahvaltı etkinliğinin ikincisi, 300’ü aşkın bursiyer ve aileleri ile birlikte İSOV’un Akatlar’daki Sakıp Sabancı Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Her yıl tekrarlanarak geleneksel hale getirilecek olan kahvaltı etkinliğinde konuşan, aynı zamanda İSOV başkanlığını da yürüten İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, gerek eğitimle ilgili çalışmaları gerekse sosyal ve kültürel faaliyetleri gerçekleştirmenin bir görev değil, içlerinde yaşattıkları bir duygu olduğunu belirtti.

Sanayiciler, İstanbul Sanayi Odası Vakfı’nın Bursiyerleri ile Buluştu 01

Türkiye’nin ileri teknoloji ve katma değerli ürün üretmeye dayalı yeni bir ekonomi hikayesine ihtiyacı olduğunu vurgulayan Bahçıvan bu konuda en önemli görevin eğitime düştüğünü söyledi. İSO Başkanı “Ülkemizde mesleki eğitim ve işini layıkıyla yapan nitelikli elemana duyulan ihtiyaç her geçen gün artıyor. Belirttiğim ihtiyaç giderek büyürken bu konuda arzu edilen mesafe maalesef kat edilemedi. Bu önemli konuda, sanırım yapmamız gereken ilk şey; her şeyi devletten bekleme alışkanlığını artık vakit kaybetmeksizin bir kenara bırakmaktır. Herkes elini taşın altına koymalı” dedi.

Sanayiciler, İstanbul Sanayi Odası Vakfı’nın Bursiyerleri ile Buluştu 02

Bahçıvan Vakfa ait okullarda yer alan laboratuvar ve atölyelerde son derece teknolojik teknik eğitimler verdiğini hatırlatarak üyelerden maddi desteğin yanında fikir ve düşünceleriyle de Vakfa destek olmalarını istedi.

Gençlerin ekonomiye katkısını çok önemsediğinin altını çizen Bahçıvan şunları söyledi: “Halihazırdaki sanayiciler olarak bizleri bekleyen bu dönüşüme uyum sağlayıp ülkemizi kalkındırmak, toplumumuzun refahını yükseltmek çabası içinde olmaya hiç durmadan devam edeceğiz. Sanayicilik ve üretmek bir aşktır. Çok şükür bu aşk bizde hiç eksik olmadı. Aynı anlayış, çaba ve aşka siz gençlerin de sahip olması en büyük dilediğimizdir. Ülkemizin gelişmiş ülke statüsüne gelebilmesi için daha fazla girişimci insana ihtiyaç duyulmaktadır. İnanıyorum ki geleceğin yeni başarılı girişimcileri sizlerin arasından da çıkacak.”

Sanayiciler, İstanbul Sanayi Odası Vakfı’nın Bursiyerleri ile Buluştu 03

Bu süreçte birçok zorlukla karşılaşabileceklerin söyleyen Bahçıvan şöyle dedi:

“Sizler de çalışma hayatınızda çeşitli zorluklarla karşılaşabilirsiniz. Sorunlar karşısında bazen ‘bu iş olmaz’ diyerek vazgeçmek yerine pozitif bakış açısıyla işe her zaman olurdan başlamak sizlere çok şey kazandıracaktır. Başarı, zahmet ve sebatın çocuğudur.”

Sanayiciler, İstanbul Sanayi Odası Vakfı’nın Bursiyerleri ile Buluştu 04

Toplantıda İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay da bir konuşma yaparak buluşmadan duyduğu heyecanı dile getirdi. Öğrencilerin henüz daha okuldayken sanayicilerle ilişki kurmalarının önemine değindi. Okyay dünyanın teknoloji üreten ve teknoloji satın alan ülkeler olarak ikiye ayrıldığını, Türkiye’nin üreten ligine geçmesi için insan kaynağını geliştirmesi gerektiğini belirtti. İSO Meclis Başkanı sanayiye en önemli katkının donanımlı insan kaynağından geldiğinin ve bu konuda eğitim konusunun öneminin altını çizdi.

Sanayiciler, İstanbul Sanayi Odası Vakfı’nın Bursiyerleri ile Buluştu 05

Buluşmada eski bursiyerlerden ve Marmara Üniversitesi Teknoloji fakültesinden profesör olarak emekli olan Prof. Dr. Koray Tunçalp da söz alarak genç bursiyerlere seslendi. Tunçalp, sanayinin gelişiminin temel şartının nitelikli insan gücü olduğunu belirtti ve üniversite ile sanayi ilişkisinin çok daha güçlü olması gerektiğini söyledi.

Buluşmada, salonda olan kimi bursiyerler ve İSOV’dan burs alarak okullarını bitirmiş ve bugün profesyonel iş hayatına katılmış olan eski öğrenciler de söz alarak duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Sanayiciler, İstanbul Sanayi Odası Vakfı’nın Bursiyerleri ile Buluştu 06

Öğrenciliğinde burs alıp şu an iş hayatına atılmış olan Arçelik’in Ar-Ge departmanında çalışmaya başlamış olan Burcu Durak İSOV’un maddi imkan sağlama yanında öğrencilerin sanayicilerle buluşmasına fırsat verdiğini söyledi.

Sanayiciler, İstanbul Sanayi Odası Vakfı’nın Bursiyerleri ile Buluştu 07

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde çevre mühendisliğinde okuyan Seda Borucu ise Türkiye’nin güçlü bir ülke olmasının ancak sanayi ve üretimle mümkün olduğunu anlattı.

Sanayiciler, İstanbul Sanayi Odası Vakfı’nın Bursiyerleri ile Buluştu 08

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde okuyan bursiyer Bayram Eker de Umut Okulu projesi kapsamında köy okullarına yaptıkları kırtasiye ve malzeme yardımlarını anlatan bir sunum yaptı. Sunum katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak’ın da yardımcıları ile birlikte gelerek katıldığı buluşmaya başta İSO ve İSOV yönetim kurulları olmak üzere çok sayıda sanayici de katıldı. Buluşmada İSOV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Demirkaya, İSOV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Kaya, Genel Sayman ve aynı zamanda İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı, İSOV Genel Sekreteri Aynur Ayhan, İSOV Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Büyükdede, M. Okan Oğuz, Bekir Yelken de katıldı. Buluşmada ayrıca İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Sadık Ayhan Saruhan ve Nahit Kemalbay bulundu.