Sanayi-Teknopark Komisyonu Atılacak Yeni Adımları Görüştü

  • Etkinlikler
teknopark-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO) ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği (TGBD) işbirliği ile kurulan İSO Sanayi-Teknopark Ortak Çalışma Komisyonu, İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Dalgakıran ev sahipliğinde İSO ana binada bir araya geldi. Toplantıda katılımcılar paydaşlar arasında karşılıklı iletişiminin güçlendirilmesi ve gelecekte daha verimli birlikteliklerin kurulması yönünde fikir alışverişi yaptı. Toplantıyı açarken Türkiye ve sanayi için teknoparkların önem ve işlevine değinen İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Dalgakıran "Gelişmekte olan sanayimiz için, teknoloji ve katma değer üretmek artık rekabet için olmazsa olmaz konulardan biridir. Bu nedenle İSO olarak bu komisyonu ve ortaya çıkaracağı çalışmaları son derece önemsiyoruz" dedi.

İSO Yönetim Kurulu Üyeleri, İSO Meclis Üyeleri, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği (TGBD) Temsilcileri, Melek Yatırımcılar, Teknoparklarda yer alan girişimciler ve Borsa İstanbul Temsilcileri gibi birçok paydaşın içinde yer aldığı Komisyon’da sanayi firmaları ve Teknoloji Geliştirme Bölgeleri’nin ortak amaçlar doğrultusunda hareket etmesine yönelik stratejik çalışmalarda bulunulması amaçlanıyor.

Toplantıda İstanbul Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Adnan Dalgakıran, İSO Yönetim Kurulu Üyesi M.Ata Ceylan, İSO Yönetim Kurulu Üyesi Sultan Tepe, İSO Meclis Üyeleri GizepSayın, Hülya Gedik Sadıklar, Okan Baş, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği Başkanı Erhan Akar, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark yönetici şirket yetkilileri, TÜBİTAK MarmaraTeknokent ve İstanbul Teknopark yetkilileri, Borsa İstanbul, Endeavour, Keiretsu Forum, İstanbul Startup Angels melek yatırımcı şirketleri ve teknoparklardaki girişimciler yer aldı.