Üniversite-Sanayi İşbirliği İçin İlk Çalıştay Yapıldı

  • Etkinlikler
calistay-02

Üniversite sanayi işbirliğini oluşturmak ve bu konudaki engel ve fırsatları tartışmak amacıyla sanayi firmalarının üst düzey yöneticilerinin katılımı ile “Sanayi Firmalarının Üniversite-Sanayi İşbirliğinden Beklentileri” çalıştayı gerçekleştirildi.

İstanbul Sanayi Odası ve İstanbul’un köklü devlet üniversitelerinden olan Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ile geçtiğimiz aylarda kurulan Üniversite-Sanayi İşbirliği Platformu önemli bir çalışmaya imza attı.

Üniversite-Sanayi İşbirliği İçin İlk Çalıştay YapıldıSanayi firmaları, üniversiteler, teknoloji transfer ofisleri ve ilgili tüm kurum-kuruluşlar arasında güç birliği oluşturulmasını amaçlayan Platform, İstanbul bölgesinde üniversite-sanayi işbirliğini geliştirip güçlendirmek için birçok çalışma yapıyor.

Bu kapsamda yürütülmekte olan güncel çalışmalardan birisini de üniversitelerin ve sanayi firmalarının birbirlerinden beklentilerinin tespit edilmesi için yapılan çalıştaylar oluşturuyor.

Üniversite-Sanayi İşbirliği İçin İlk Çalıştay Yapıldı 02Sanayi sektörünün üniversitelerden neler beklendiğinin tespiti amacıyla yapılan ilk çalıştay 11 Haziran 2014 tarihinde sanayi firmalarının üst düzey yöneticilerinin katılımı ile Odakule’de yapıldı.

“Sanayi Firmalarının Üniversite-Sanayi İşbirliğinden Beklentileri” ana temasıyla gerçekleştirilen ve yaklaşık 60 sanayicinin katılım gösterdiği çalıştayın açılış konuşmasını İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Dalgakıran yaptı.

Üniversite-Sanayi İşbirliği İçin İlk Çalıştay Yapıldı 0312. Sanayi Kongresi’ne hazırlık döneminde gerçekleştirilen çalıştaylara ve kazanımlara değinen Dalgakıran, aynı süreci üniversite-sanayi işbirliğinde de uygulamaya çalıştıklarını belirtti.

Her iki kurumun birbirinden beklentilerini anlayarak somut çalışmaların içerisine girilmesi gerektiğini vurgulayan Dalgakıran şöyle konuştu: “Sanayinin üniversitelerden beklentisini bugünkü çalıştayda öğreneceğiz. İkinci çalıştayda da üniversitelerin sanayicilerden beklentisini anlayacağız.”

Dalgakıran, bu çalıştaylardan çok şeyler beklendiğini belirterek başarı dilekleri ile I. Çalıştay’ın grup çalışmalarını başlattı.

19 Haziran 2014 tarihinde gerçekleştirilecek ikinci çalıştayda ise üniversite ve teknoloji transfer ofisi yetkililerinin katılımı ile “Üniversitelerin Üniversite-Sanayi İşbirliğinden Beklentileri” temasıyla yapılacak. 

Her iki çalıştaydan elde edilecek sonuçların bir rapor haline getirilmesi ve Üniversite-Sanayi İşbirliği Plaftormu için stratejik bir yol haritası oluşturması hedefleniyor.