Şubat Meclisi, Sanayicilerin Sektörel Sunumlarıyla Yapıldı

  • Meclis Konuşması
subat-meclisi-sanayicilerin-sektorel-sunumlariyla-yapildi-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Şubat ayı olağan Meclis Toplantısı’nda, sanayinin sorunları, çözüm önerileri ve geleceğe yönelik fırsatlar konuşuldu. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın konuşmasıyla başlayan Meclis toplantısı, bu kapsamda yaklaşık 15 sektör temsilcisinin sunumlarıyla gerçekleştirildi.

Şubat ayı Meclis toplantısını tümüyle üyelerinin bu kapsamdaki değerlendirme ve önerilerine ayıran İSO, bu toplantı ile sektörlerin sorunlarını ve 2014 yılına ilişkin üyelerin beklenti ve önerilerini kamuoyu ile paylaştı.

Farklı meslek gruplarını temsilen yaklaşık 15 meclis üyesi, kürsüye gelerek kendi sektörlerine ilişkin görüş ve önerileri Meclis üyelerine aktardı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, yüksek cari açık ve dış finansman ihtiyacının Türkiye’nin önemli kırılganlıkları olduğunu belirterek, bu iki faktörün sanayi sektörü açısından da en önemli belirsizlik kaynağı olmayı sürdürdüğünü söyledi.

Bahçıvan, 2014 yılında bu belirsizliklerin Türkiye ekonomisine ve sanayi sektörüne bedelinin önceki yıla göre daha yavaş bir büyüme ve istihdam artışının aşağı yönde baskılanması olarak yansıyacağına dikkat çekti.

Son aylarda doruk noktasına çıkan politik tansiyona da değinin Bahçıvan, “Özellikle son yıllarda yakaladığımız finansal istikrarı kaybetme lüksümüz yok. Hafif de olsa kaybolmaya başlayınca, kimse hesap yapamaz, geleceği göremez oldu. Siyasetçinin, işadamının, sokaktaki vatandaşın, memurun, işçinin finansal istikrara sahip çıkması lazım” dedi.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan'ın konuşma metni Attach