İstanbul Sanayi Odası-İŞKUR Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

  • Etkinlikler
iskur-toplanti-02

İstanbul Sanayi Odası ve İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen “İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü İşveren Odaklı Faaliyetleri ve İstihdama Sağlanan Destekler” Bilgilendirme Toplantısı, 26 Haziran 2014 Perşembe günü, Odamız ev sahipliğinde, Odakule Meclis toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Odamız üyesi firma sahipleri, insan kaynakları, sosyal güvenlik, finansman/muhasebe ve hukuk uygulamalarından sorumlu yöneticileri ve çalışanlarının katıldığı toplantıda, İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak işverenlere sunulan hizmetler ve istihdama sağlanan destekler konusunda ayrıntılı bilgilendirme yapıldı.

İstanbul Sanayi Odası-İŞKUR Bilgilendirme Toplantısı YapıldıToplantının açılış konuşmasını İSO Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Ayhan Saruhan yaptı. Saruhan, konuşmasında, istihdam sorunun önemine ve Türkiye’de aktif ve pasif işgücü piyasası politikalarını yürütmekle yükümlü resmi istihdam kurumu olan İş Kurumunun yeniden yapılanmasına dikkat çekerek, Kurum tarafından sunulan hizmetlerin üyelerimizi yakinen ilgilendirdiğini belirtti.

İstanbul Sanayi Odası-İŞKUR Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı 02İki bölüm halinde gerçekleştirilen toplantının ilk bölümünde İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Muammer Coşkun tarafından, İstanbul İş Kurumu olarak “özel sektörde işgücü talebinin tespiti ve işverene takdimi, özel sektörde işe yerleştirme, işveren teşvikleri, aktif işgücü piyasası programları (mesleki eğitim kursları), pasif işgücü piyasası programları (Ücret Garanti Fonu, Kısa Çalışma Ödeneği ve İş Kaybı Tazminatı), iş ve meslek danışmanları aracılığıyla özel sektörde işyeri ziyaretleri, engelli istihdamı, yurt dışı istihdam hizmetleri ve iş sağlığı ve güvenliği” olmak üzere, işverenlere sunulan hizmetler konusunda ayrıntılı bir sunum yapıldı.

İkinci bölümde, katılımcıların soruları yanıtlandı ve uygulamada karşılaşılan sorunların giderilmesine yönelik öneriler tartışıldı. Toplantıya İstanbul Çalışma ve İş Kurumu Şube yöneticileri de katıldı.

İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Muammer Coşkun’un sunumunu için tıklayınız. Attach