27. Grup Meslek Komitemiz Okul-Sanayi İşbirliği Kapsamında Sektörel Buluşmalar Paneli Gerçekleştirdi

• Haberler
27grup-manset-01

27. Grup Basım, Yayın Sanayii Meslek Komitemiz okul-sanayi işbirliği kapsamında sektörel buluşmalar paneli düzenlemeye başlamıştır. Söz konusu panelin ilki 21 Mart 2023 tarihinde Ataşehir İbrahim Müteferrika Matbaa Meslek Lisesi’nde gerçekleştirilmiştir.

Çok sayıda matbaa firması, Marmara Üniversitesi akademisyenleri, matbaa meslek lisesi öğretmenleri ve matbaa bölümü öğrencilerinin katılım sağladığı etkinlik, okul üretim atölyeleri ve sınıfların gezisi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aktarımıyla başlamıştır.

Ardından Okul Müdürü Adem Filiz’in açılış konuşmasıyla başlayan panel kısmı, müdür yardımcısı Emrullah Yeşilkaya’nın MESEM projesi ve ustalık telafi programı hakkında bilgi aktarımıyla devam etmiştir. Açılış konuşmalarının ardından 27. Grup Meslek Komitesi Başkanı Zekeriya Acar, 27. Grup Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Emre Duran, 27. Grup Meslek Komitesi Üyesi Niyazi Bilir, 27. Grup Meslek Komitesi yedek üyesi Banu Bayru, MEMDER Başkanı Hayri Ünal ve MATDER Yönetim Kurulu Üyesi Murat Hoşcan katılımcılarla tecrübeleri ve görüşlerini paylaşmışlardır. Ülkemizde matbaa sektörünün tarihçesi, İSO 27. Grup Meslek Komitesinin faaliyetleri, meslek lisesi matbaa bölümünden mezun olacak öğrencilere yönelik iş fırsatlarının ele alındığı panel Okul Müdürü Adem Filiz’in katılımcılara katılım belgesi takdim etmesi ile sona ermiştir.