27. Grup Meslek Komitesi “Gelecek Güzel Gelecek Mi?” Konulu Toplantı Düzenledi

  • Haberler
gelecek_guzel_mi_manset_27_grup

27. Grup Basım, Yayın Sanayii Meslek Komitesi, matbaa alanında eğitim görmekte olan lise ve üniversite öğrencileri ile bölüm öğretmenleri ve sektör temsilcilerinin katılımı ile 13 Şubat 2024 tarihinde Odakule Fazıl Zobu Meclis Salonu’nda “Gelecek Güzel Gelecek Mi?” konulu bir toplantı gerçekleşti. 

27. Grup Meslek Komitesi Başkanı Emre Duran açılış konuşmasında mesleki eğitimin sektör için önemine değinerek bu tarz etkinliklere katılımın öğrencilerin ufkunu genişleteceğini vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından konuk konuşmacımız M-GEN Dijital Ajans'ın Başkanı Ufuk Tarhan gerçekleştirdiği sunumda; teknolojik gelişmelerle giderek daha da hızlanan ve kapsama alanı genişleyen değişim, dönüşüm trendleri ile ilgili bilgi aktardı. Yetkinliklerimizi ve işlerimizi yakın geleceğe hazırlarken neleri, nasıl önceliklendirmemiz ve neler yapmamız gerektiği konusunda tavsiyeler paylaşan Tarhan, ünlü “T-İnsan Modeli” ve “3T+HOK=5Y” formülünü uygulamanın başarı üzerindeki etki ve önemini vurguladı.

İstanbul Sanayi Odası Eğitim Şubesi Müdürü Burak Kürekçi “İSO Akademi Neler Yapıyor?” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Kürekçi sunumunda, İSO Akademi’nin sahip olduğu yeni nesil yetkinlikler baz alınarak oluşturulan geniş eğitim kataloğuna değinerek Türkiye'de imalat sektöründe çalışan işgücünün değişen, dönüşen iş yapış şekillerine ve yeni dijital yeteneklere uyum sağlayabilmesi, cinsiyet ayrımının AB stratejisine uyumlu olarak giderilmesi, geliştirilmesi ve becerilerinin bu dönüşüme adapte edilmesi amacıyla yürütmeye başlanılan "The Future of Work in Manufacturing Industry: Closing the Skills and Gender Gap (ManuFoW)" projesi hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Sunumun ardından yapılan soru-cevap bölümü ile toplantı sona erdi.