45-46. Grup Meslek Komiteleri Genişletilmiş Sektör Toplantısı

  • Haberler
grup45-manset-02

45. Grup Metal Şekillendirme, Isıl İşlem ve Kaplama Sanayii ile 46. Grup Metallerin Talaşlı İşlenmesi Sanayii Meslek Komiteleri’nin organizasyonunda gruba mensup üyeler ve sektördeki sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımı ile 2 Şubat 2023 tarihinde, İSO Odakule Taksim Eğitim Salonu’nda Metal Sanayii Sektörü Eximbank İhracat Destekleri Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

İSO Meclis Başkanı Ender Yılmaz ile Meclis Katip Üyesi Koray Yavuz’un da katılım sağladığı toplantı, 45. Grup Metal Şekillendirme, Isıl İşlem ve Kaplama Sanayii Meslek Komitesi Başkanı Hakan Çatalay ile 46. Grup Metallerin Talaşlı İşlenmesi Sanayii Meslek Komitesi Başkanı Hüseyin Yılmaz’ın açılış konuşmaları ile başladı. İhracatçı firmaların Türk Eximbank ile sağlıklı iş birlikleri kurmanın öneminin vurgulandığı açılış konuşmalarının ardından, İSO AB ve Uluslararası İlişkiler Şubesi Müdürü Mehmet Akif Meral Ticaret Bakanlığı destekli Sektörel ve Sanal Ticaret Heyetleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Türk Eximbank Odakule Şubesi Müdürü Mehmet Başdelioğlu Türk Eximbank İhracatın Finansmanı Destek Programları sunumu çerçevesinde Eximbank ile ilgili kısaca tanıtıp yaparak yurt içi kredi çeşitleri ve alacak sigortası hakkında katılımcılara detaylı bilgi aktardı.

Sunumların ardından ihracat kredileri ile ilgili yoğun geçen soru cevap bölümü ile katılımcıların sektörde yaşamakta oldukları sorunlar ele alınarak ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileriyle ilgili değerlendirmeler sonrasında toplantı sona erdi.

Söz konusu toplantıda yapılmış olan sunumlara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Sektörel Ticaret Heyetleri Sunum Attach