Konfeksiyon Yan Sanayi Sektör Raporu’nun Lansmanı Yapıldı

  • Haberler
konfeksiyon_15_grup_manset

İstanbul Sanayi Odası 15. Grup Konfeksiyon Yan Sanayi Meslek Komitesi Üyelerimizin katkılarıyla hazırlanan Konfeksiyon Yan Sanayi Sektör Raporu’nun lansman toplantısı, 14 Mayıs 2024 tarihinde Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres Hotel’de gerçekleştirildi.

Toplantıya Tekstil ve Hazır Giyim Meslek Komitesi Üyelerimizin yanı sıra sektörel dernek ve kuruluşlardan temsilciler ile sektörde faaliyet gösteren üye firmaların temsilcileri katılım sağladı.

İstanbul Sanayi Odası 15. Grup Meslek Komitesi Başkanı Muharrem Özçelik, Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği Başkanı Dr. Murat Özpehlivan ve İSO Yönetim Kurulu Üyesi Vehbi Canpolat’ın yapmış olduğu açılış konuşmalarının ardından Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya ve TOBB Türkiye Hazır Giyim ve Konfeksiyon Sanayii Meclis Başkanı Şeref Fayat da sektörün güncel durumu hakkında değerlendirme yaptı.


İstanbul Sanayi Odası 15. Grup
Meslek Komitesi Başkanı
Muharrem Özçelik

Sektör ile ilgili değerlendirmelerin ardından, Konfeksiyon Yan Sanayi Sektör Raporunu hazırlayan Odamız Danışmanı Dr. Can Fuat Gürlesel bir sunum gerçekleştirdi. Gürlesel sunumunda önce Türkiye'de ve dünyadaki ekonomik gelişmelerin sanayiye etkilerini ve 2024 yılı beklentileriyle ilgili değerlendirmelerini paylaştı. Ardından Konfeksiyon Yan Sanayi Sektör Raporu ile ilgili önemli noktalara değindi. Rapor içeriği ile ilgili paylaşmış olduğu bilgiler sonrasında sektörün rekabet gücünün artırılmasına yönelik önerilerde bulundu ve katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.