Sırbistan’ın Belgrad Şehrine Yönelik Elektrikli Aydınlatma Ekipmanları Sektörünü Kapsayan Ticaret Heyeti Gerçekleştirildi

  • Haberler
50grup-manset-01

İstanbul Sanayi Odası, 4-6 Nisan 2023 tarihlerinde Belgrad’a yönelik Elektrikli Aydınlatma Ekipmanları Sektörünü kapsayan bir ticaret heyeti gezisi gerçekleştirdi. Elektrikli Aydınlatma Ekipmanları Sektörü UR-GE projesi kapsamında, proje ortağı Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği (AGİD) Başkan Vekili Kevork Benlioğlu başkanlığında yapılan organizasyonun ilk gününde, Belgrad Ticaret Müşavirimiz Sayın Yasemin Yüce’nin de katılımıyla Sırbistan Ticaret ve Sanayi Odası ziyaret edilerek, Stratejik Analiz ve Hizmetler Direktörü Mihailo Vesovic’le Türkiye-Sırbistan arasında ekonomik ilişkilerin ve ortaklığın geliştirilmesine yönelik bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantı sonrasında, T.C. Belgrad Büyükelçisi Sayın Hami Aksoy makamında ziyaret edilerek ticari gelişmeler değerlendirildi.

05 Nisan 2023 tarihinde Hyatt Regency Belgrade Hotel’de gerçekleşen ikili görüşmelerde İSO heyeti toplam 55 firma ile görüştü. Ayrıca Türk firmaları ile Sırp firmaları arasında toplam 148 görüşme gerçekleştirildi. Söz konusu organizasyon, son gün yapılan LightStudio ve Cormel firmaları ziyareti ve yerinde pazar ziyareti ile tamamlandı.