35. Grup Meslek Komitesi, ABD’nin Atlanta ve Miami Şehirlerine Plastik Ambalaj Sektörlerini Kapsayan Ticaret Heyeti Gerçekleştirdi

• Haberler
grup35-web-haber-01

35. Grup Plastik Hammaddeleri ve Plastik Enjeksiyon Mamulleri Sanayi Meslek Komitesi, Atlanta ve Miami’ye yönelik Plastik Ambalaj Sektörlerini kapsayan bir ticaret heyeti gezisi gerçekleştirdi. Meclis Üyesi ve Meslek Komitesi Başkanı Ömer Karadeniz başkanlığında yapılan organizasyonun ilk gününde Atlanta’daki Allpoint ve Daimon depoları ziyaret edilip dağıtım kanalları ve lojsitik hizmetleri hakkında bilgi alındı. Sonrasında ABD’nin zincir mağazası olan Target ziyaret edilerek rakip analizi ve fiyat incelemesi yapıldı. 21 Şubat tarihinde Bestbuy, Officedepot mağzaları ziyaret edildikten sonra, Greater Miami Ticaret Odası ve Camacol (ABD Latin Ticaret Odası) yetkilileriyle görüşmeler yapılıp iki ülke arasındaki ekonomik ilişiklerin nasıl geliştirileceği hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Camacol yetkilileri özellikle Türk firmalarının Latin Amerika ülkelerine ulaşması konusunda destek olabileceklerini belirttiler. 22 Şubat tarihinde Courtyard Miami Downton Hotel’de İSO heyeti toplam 24 firma ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Türk firmaları ve ABD’li firmalar arasında ise toplam 102 görüşme yapıldı. Organizasyon sırasında İSO Meclis Üyesi ve Meslek Komitesi Başkanı Ömer Karadeniz, Meslek Komitesi Üyesi Arif İzzet İlter, Meslek Komitesi Yedek Üyesi Erol Aykut, Ticaret Bakanlığı Miami Ticaret Ataşesi Ömer İnce ve Ticaret Bakanlığı Yetkilisi Yavuz Selim Özden, Miami Başkonsolosu Feyza Barutçu Altuğ’u makamında ziyaret edip güncel ticari gelişmeleri değerlendirdi. Program, yerinde pazar ziyaretleri ile tamamlanmıştır.