Maden, Taş ve Toprak Ürünleri Sektörü Sürdürülebilirlik Gündemi

  • Haberler
grup02-manset-01

Odamız 2. Grup Mineral Ürünler Sanayii Meslek Komitesi’nin organizasyonunda, 15 Haziran 2023 tarihinde Odakule 1. Kat Taksim Eğitim Salonu’nda Maden, Taş ve Toprak Ürünleri sektörlerine mensup üye firmaların ve sektördeki sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımı ile güncel ekonomik gelişmelerle birlikte, sürdürülebilirlik bağlamındaki değişimin sektöre etkilerinin ele alındığı bir toplantı gerçekleştirildi.

İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Keleş ve İSO Meclis Başkan Yardımcısı Yüksel Özyurt’un da katılım sağladığı toplantı, 2. Grup Mineral Ürünler Sanayii Meslek Komitesi Başkanı Emin Caner Nalbant’ın sürdürülebilirlik konusunun sektör için önemini ele aldığı açılış konuşması ile başladı.

Açılış konuşmasın ardından, Denon Partners Kurucu Ortağı Fatih Keresteci, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Sürdürülebilirlik Stratejisi ve Sıfır Kirlilik Şube Müdürlüğü Çevre ve Şehircilik Uzmanı Eylem Özlem Nalbantoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İklim Değişikliği Başkanlığı, İklim Finansmanı ve Teşvikler Daire Başkanlığı İklim Değişikliği Uzmanı Ahmet Codal, GEFF Türkiye Pazarlama Başdanışmanı Arif Ergin ve İSO Enerji Masası Danışmanı Cüneyt Güngör konuşmacı olarak sunumlarını gerçekleştirdi.

Türkiye ve Dünyada Genel Ekonomik Görünüm, Sanayide Temiz Üretim ve Sürdürülebilirlik, Paris İklim Anlaşması Sonrası İklim Değişikliği Politikaları ve Yeşil Sınıflandırma (Taksonomi), Yeşil Dönüşümün Finansmanı ile Güneş Enerjisi Yatırımları konularının ele alındığı toplantı, katılımcıların konuşmacılara yönelttiği yoğun geçen soru-cevap bölümüyle sona erdi. 

Söz konusu toplantıda yapılmış olan sunumlara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

GEFF Yeşil Dönüşün Finansmanı Attach Güneş Enerji Sistemleri Attach Paris İklim Anlaşması Sonrası İklim Değişikliği Politikaları ve Yeşil Sınıflandırma (Taksonomi) Attach Sanayide Temiz Üretim ve Sürdürülebilirlik ÇŞİDB EÖN Attach Türkiye ve Dünyada Genel Ekonomik Görünüm Attach