Karton Ambalaj ve Kağıt Sektöründe Sürdürülebilirlik - I Hammadde Kaynakları ve Değerlendirmesi Toplantısı

  • Haberler
26grup-manset-01

Odamız 26. Grup Kağıt ve Kağıt Ürünleri Sanayii Meslek Komitesi’nin organizasyonunda, 27 Nisan 2023 tarihinde Odakule Fazıl Zobu Meclis Salonu’unda, 26. Grup Kağıt ve Kağıt Ürünleri Sanayii ile İSO 27. Grup Basım, Yayın Sanayii gruplarına mensup üyeler ve sektördeki sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımı ile iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik alanında yaşanan küresel gelişmelerin ele alınması amacıyla Karton Ambalaj ve Kağıt Sektöründe Sürdürülebilirlik toplantısının ilki gerçekleştirildi. 

Hammadde Kaynakları ve Değerlendirilmesi ana başlığında düzenlenen toplantı, İSO Meclis Üyesi ve 26. Grup Kağıt ve Kağıt Ürünleri Sanayii Meslek Komitesi Başkanı M. Nuri Görenoğlu’nun açılış konuşması ile başladı. Görenoğlu, sürdürülebilirlik konusunun sektör için önemine değinerek bu konuda üye firmaların farkındalığını arttırmaya yönelik seri toplantılar düzenleneceğiyle ilgili bilgi aktardı.


İSO Yönetim Kurulu Sayman
Üyesi ve Sürdürülebilirlik
Platformu Başkanı Sultan Tepe

Toplantı İSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Sürdürülebilirlik Platformu Başkanı Sultan Tepe’nin açılış konuşması ile devam etti. Tepe konuşmasında, kağıt ve kağıt ürünleri sektörünün tüm sanayi sektörlerinin paydaşı konumunda olduğu için bu alandaki sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm çalışmalarının çok önemli olduğunu belirterek İSO olarak çevre ve sürdürülebilirlik konuları çerçevesinde yapılmakta olan çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı. 


İSO Meclis Üyesi ve 26. Grup
Kağıt ve Kağıt Ürünleri Sanayii
Meslek Komitesi Başkanı
M. Nuri Görenoğlu

Açılış konuşmalarının ardından İSO Meclis Üyesi ve 26. Grup Kağıt ve Kağıt Ürünleri Sanayii Meslek Komitesi Başkanı M. Nuri Görenoğlu moderatörlüğünde, Oluklu Mukavva Sanayicileri Derneği Genel Sekreteri Umay Yılmaz, Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Prof. Dr. Esat Gümüşkaya ile Prof. Dr. Ali Ömer Üçler ve Halkalı Kağıt Karton Sanayi ve Ticaret A.Ş. Mustafa Gülçek’in konuşmacı olduğu panel oturumu gerçekleştirildi. 

AB Yeşil Mutabakatı ve Yeni AB Mevzuatının Sektöre Etkisi, Birincil Hammadde Kaynağı Olarak Endüstriyel Orman Oluşturulmasının Önemi ve Kağıt Atıkları ve Geri Dönüşümü konularının ele alındığı panel, katılımcıların konuşmacılara yönelttiği soru-cevap bölümüyle sona erdi. 

Söz konusu toplantıda yapılmış olan sunumlara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Türkiye'de Geri Dönüşümlük Kağıt ve Kağıt Geri Dönüşüm Sanayii Sunumu 27.04.2023 Attach İSO - AYM Sunumu OMÜD Attach İSO Endüstrüyel Ağaçlandırmalar Sunum Attach