İSO Sosyal Sorumluluk Çalışmaları

İstanbul Sanayi Odası Ağaçlandırma Çalışmaları

Sosyal sorumluluk bilinciyle çevreye verdiği önemi her fırsatta gösteren ve ağaçlandırma çalışmaları kapsamında ülke genelinde bugüne dek 41 bine yakın fidan dikimi gerçekleştiren İstanbul Sanayi Odası, “İSO 20.000 Üye Hatıra Orman” projesini hayata geçirdi.

İSO’nun yakın zamanda ulaşmayı planladığı 20 bin üye sayısına atfen hayata geçirdiği proje kapsamında, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü ile iş birliği içinde İstanbul’un Şile ilçesinde kısa sürede toplam 20 bin fidan dikimi gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin en büyük sanayi odası olan İSO, böylece her yıl 11 Kasım'ın “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak ilan edilmesinin ardından yürütülen “Geleceğe Nefes” ağaçlandırma seferberliğine de destek olmayı amaçlıyor.

İSO, “İSO 20.000 Üye Hatıra Orman” projesi ile Oda üyeleri başta olmak üzere toplumda çevreye olan duyarlılığa katkı sağlamayı, farklı kurum ve kuruluşlarla bu konuda sürdürülebilir iş birliklerinin geliştirilmesini ve tüm Türkiye’de ağaçlandırılma alanlarının artırılmasını hedefliyor. İSO, 1994 yılından bu yana yürüttüğü ağaçlandırma çalışmaları kapsamında, bugüne kadar İstanbul’da Çatalca, Pendik, Şile, Kemerburgaz’da, ayrıca Ankara, İzmir, Antalya, Çanakkale, Tekirdağ, Kayseri ve Adıyaman illerinde toplam 40 bin 935 fidan dikimi gerçekleştirdi.