Millî Eğitim Bakanlığımızın, Mesleki ve Teknik Eğitime atfedilen değerin artırılması hedefine İstanbul Sanayi Odası olarak gerekli hassasiyeti göstermekteyiz. Millî Eğitim Bakanlığımız ile 25 Ocak 2019 tarihinden bu yana yürüttüğümüz “Mesleki Eğitim İşbirliği Projesi” ile ülke tarihinde daha önce görülmemiş bir mesleki eğitim hareketine imza atılmıştır. Ağaçlandırma çalışmalarımız 2021 yılında daha da gelişerek Mesleki Eğitim İşbirliği Projemiz kapsamında 120.000 fidanlık “İSO Gelecek Meslek Liselerinde Hatıra Ormanı” ile devam etmiştir. Geleceğimizin gençlerimizde ve onlara bırakacağımız sağlıklı bir çevrede olduğuna inanan Odamız, sürdürülebilirlik konusunda da üyelerine öncü olmaktadır. Bu bilinçle Millî Eğitim Bakanlığımız ile başlattığımız çalışmanın ne kadar kıymetli olduğunun gelecek kuşakların hatıralarında da yer alması adına ağaçlandırma kampanyamız bu projemize atfedilmiştir.

Hatıra ormanının ağaç dikim töreni, 13 Kasım 2021 tarihinde İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın ev sahipliğinde Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, İstanbul Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin ile İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İrfan Özhamaratlı ve Sadık Ayhan Saruhan, İSO Yönetim Kurulu Üyeleri Sultan Tepe, Kemal Akar, Vehbi Canpolat ve Yüksel Özyurt, İSO Meclis ve Meslek Komitesi Üyeleriyle öğretmenlerin ve öğrencilerin de yoğun katılımıyla Çatalca Baklalı bölgesinde gerçekleştirilmiştir.