Odalar Arasında İşbirliği ve Gaziantepli Sanayicilerimiz

• Arşiv

İSO olarak odalar arasında işbirliği ve dayanışmanın artmasına büyük önem veriyoruz. Bunun yanı sıra, Türkiye’nin bir bütün olarak sanayileşerek kalkınmasına hizmet etmek en önemli önceliklerimizden bir tanesi.

İşte bu nedenle ülkemiz sanayicilerini bir araya getirmekte, sıcak sosyal ilişkilerin oluşmasında önemli bir işlevi yerine getiren bu gezilerimizi yıllardır aksatmamaya özen gösteriyoruz. Fakat son iki yıldır pandemi nedeniyle ne yazık ki yaşayamadığımız mutluluğu Gaziantepli sanayicilerimiz İstanbul’a gelerek bizlere yaşattı.

Geçen ay Türkiye ekonomisinin ve sanayisinin en güçlü merkezlerinden biri olan Gaziantep ilimizin sanayi odası temsilcilerini konuk ettik. Kasım ayı meclis Toplantımızı Gaziantep Sanayi Odası(GSO) meclis üyeleriyle birlikte gerçekleştirdik.

Bu ziyaretlerinden dolayı başta GSO Meclis Başkanı Adil Konukoğlu ile GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi ve tüm Meclis üyelerine buradan bir kez daha teşekkür ederken, umarım İstanbul’dan iyi duygularla ayrılmalarını sağlayabilmişizdir.

Tabii bu ziyaret, ülkemiz ekonomisinde oldukça hareketli günlerin yaşandığı bir atmosferde gerçekleşti. Dolaysıyla ayrıntılarını ilerleyen sayfalarımızda da okuyabileceğimiz gibi meclisimiz bu anlamda hararetli değerlendirmelere sahne oldu.

Kısaca değinecek olursam; geçen ayın ikinci yarısı ile başlayan bu hareketlenmenin temel nedeni, kur ve enflasyonda yaşadığımız sıcak gelişmelerdi. Bu iki konu ekonomi gündeminin diğer tüm başlıklarını gölgede bıraktı. Çünkü MB’nin faiz kararları ile ortaya çıkan döviz kurlarındaki ucu açık yüksek tansiyon, nereye kadar gideceğini bilemediğimiz bir belirsizlik ortamı yaratırken, bu ortamın yarattığı finansal riskler adeta bir kısır döngü haline gelmiş bulunuyor.

Ekonomi gündemine odaklanırken Oda olarak diğer faaliyetlerimizi de aksatmadan yürütüyoruz. Geçen ay; ilkini 2019 yılında “İSO 20.000 Üye Hatıra Ormanı” ile başlattığımız ağaçlandırma faaliyetimizi çok daha yüksek bir katkıyla sürdürdük. Bu kez 120.000 fidan ile “İSO - Gelecek Meslek Liselerinde Hatıra Ormanı” fidan dikim törenimizi Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer, Meclis ve Meslek Komitesi üyelerimiz, öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirdik.

Renkli görüntülere sahne olan ve ayrıntılarını ilerleyen sayfalarımızda okuyabileceğiniz bu faaliyetimiz dışında geçen ay eğitim ile ilgili önemli bir girişimimiz daha oldu. Milli Eğitim Bakanımız, İstanbul Valimiz, Odamız ve İstanbul Ticaret Odası’nın Meclis ve Meslek Komitesi Üyelerinin katılımı ile gerçekleştirdiğimiz, eğitim altyapısının geliştirilmesine yönelik toplantıda İstanbulumuza 500 yeni anaokulu kazandırmak için söz birliği yaptık.

Aralık ayında çok önemli bir faaliyetimizin bilgisini buradan da paylaşmak istiyorum. Pandemi nedeniyle geçen yıl ara verdiğimiz 15. Sanayi Kongremizi 7 Aralık’ta Haliç Kongre Merkezi’nde yapıyoruz. Sürdürülebilirlik alanında yıl boyu yaptığımız çalışmaların adeta taçlandırılması niteliğinde tasarladığımız ve “Başka Türlü Mümkün: Sürdürülebilir Gelecek İçin Dönüşümü Birlikte Tasarlamak” temasıyla yüz yüze yapacağımız kongremizde buluşmayı diliyorum.

Erdal Bahçıvan
İstanbul Sanayi Odası