Sanayimiz ve Üretim Hayatımız İçin Çalışıyoruz

• Arşiv

İstanbul Sanayi Odası olarak, İstihdam Seferberliğine en güçlü şekilde destek vermeye devam ediyoruz. Bu çerçevede sizlerle daha önce paylaştığımız pek çok faaliyetimizin yanı sıra, muhtelif sektörel ve bölgesel dernek ve sivil toplum kuruluşlarımızla işbirliği kurarak istihdam teşvikleri konusunda tabanımızı bilgilendirici toplantılar düzenliyoruz. İŞKUR ve SGK’dan uzmanların da katılımıyla düzenlediğimiz bu toplantılar yoğun bir katılımla devam ediyor. Son bir ay içindeki toplantılarımıza kısaca göz atacak olursak, Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesi, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi, İSTOÇ ve İMES sanayi sitelerinde sanayicilerimizle bir araya geldik. Ayrıca HASİAD; tekstil sektörünü temsil eden 16 sektörel dernek; BEYSİAD; PAGDER ve Kauçuk Derneği ile işbirliği yaparak toplantılar düzenledik. ESİDER ile gerçekleştirdiğimiz toplantımıza Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu da katıldı. Bu toplantılarımız sayesinde sanayicilerimize istihdam teşviklerini yüz yüze anlatma imkanımız oldu. Önümüzdeki günlerde yeni toplantılarla süreci devam ettireceğiz.

Sanayicilerin ekonomiye daha fazla katkı sağlaması için, elverişli bir faaliyet ortamının sağlanması çok önemli. Bu nedenle sanayimizin ve sanayicilerimizin sorunlarına paydaşlarımızla birlikte çözüm bulmak öncelikli hedefimiz. Üzerinde özellikle durduğumuz konulardan birisi, sanayicimizin nitelikli finansmana kolay ulaşımı konusudur. Bu kapsamda Türk Eximbank Başkanı Adnan Yıldırım’ı şubat ayı meclisimizde konuk olarak ağırladık. Şubat ayı meclis toplantımıza dair daha geniş bilgiyi dergimizin bu sayısında bulabilirsiniz.

Paydaşlarımızla birlikte sorunlara somut çözümler üretmek doğrultusunda geçtiğimiz haftalarda üç önemli toplantı daha gerçekleştirdik. 23 Şubat’ta Adalet Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerini Odamızda ağırladık. 8 Mart’ta Meslek Komitesi üyelerimizle Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkililerini bir toplantıda buluşturduk. Ardından 23 Mart’ta Ekonomi Bakanlığı yetkilileri ile sanayicilerimizi bir araya getirdik. Bu toplantılarla sanayicilerimiz sektörlerinin güncel konularıyla ilgili yaşadıkları gelişmeleri yetkililere doğrudan aktarma imkanı buldu.

Sanayimize ve ticaretimize katkı yapmak için düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz bir diğer etkinliğimiz ise “Ülke Günleri”dir. Bu çerçevede mart ayı içinde düzenlediğimiz “Fas Ülke Günü” ve “Kazakistan Ülke Günü” toplantılarımızda Faslı ve Kazakistanlı üst düzey diplomatların yanı sıra, konuk ülke bürokratları, Ekonomi Bakanlığımız bürokratları ve üyelerimiz bir araya geldiler.

Üyelerimize alt yapısı güçlendirilmiş, çalışma koşulları iyileştirilmiş, daha kaliteli bir mekanda hizmet vermek amacıyla geçtiğimiz sene Meclisimiz, Odakule binamızın yenilenmesine ve odamızın bu binaya taşınmasına karar vermişti. Bu kararın ardından başlatılan tadilat/yenileme çalışmaları büyük bir hızla ilerliyor. Bu çalışmamızda sona yaklaştığımızı sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum.

Erdal Bahçıvan
İstanbul Sanayi Odası