Umutlu, Heyecanlı ve Çözüme Odaklı Yeni Bir Yıl Olsun

• Arşiv

Tüm paydaşlarımızın heyecanla beklediği ve artık sanayimiz açısından geleneksel güncel bilgi paylaşım platformu halini almış olan Sanayi Kongremizi, Covid-19 pandemisi nedeniyle iki yıldır yapamıyorduk. Nihayet geçen ay 15. Sanayi Kongremizi yüksek bir katılımla, önemli konu ve konuklarımızla yaptık. İki yılın ardından bu çok beklenen etkinliğimizi paydaşlarımızla buluşturabildiğimiz için mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Son yıllarda küresel ısınma ve iklim değişikliğinin çok acı sonuçlarını yaşıyoruz. Bu nedenle küresel iş birliğinin ve küresel fikir alışverişlerinin hiçbir konuda olmadığı kadar bu temada buluşması gerektiğine inanıyoruz. Nitelikli ve ufuk açıcı değerlendirmelerin hayatımızda olması hem biz sanayiciler hem de insanlık için son derece önemli.

İşte tam da bu nedenle geçen ay gerçekleştirdiğimiz 15 Sanayi Kongremiz’in ana temasını iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla “Başka Türlü Mümkün: Sürdürülebilir Gelecek için Dönüşümü Birlikte Tasarlamak” olarak belirledik.

Ayrıntılarını ve geniş içeriğini ilerleyen sayfalarımızda okuyabileceğimiz 15. Sanayi Kongremizi çok önemli konu ve konukları vardı. Tüm pandemi prosedürlerini uygulayarak fiziki olarak gerçekleştirdiğimiz kongremize ilginin oldukça yüksek olmasının nedeni de buydu. Yaklaşık 1200 izleyici, kongrede uluslararası alanda sürdürülebilirlik çalışmaları ile tanınan iki konuk konuşmacıyı izleme fırsatı buldu. Sürdürülebilir Kalkınma alanında dünya çapında tanınan bir isim olan ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümler Ağı Başkanı Prof. Jeffrey Sachs ve ünlü yazar Marga Hoek ile birlikte diğer konu ve konuklarımızın geleceğimiz için ne söyledikleri gerçekten değerliydi.

Geçen ay bizi çok mutlu eden bir başka gelişme de yine pandemi nedeniyle uzun süredir, Odakule’de yüz yüze bir araya gelemediğimiz Meclis üyelerimiz ile buluşmamızdı. Yaklaşık iki yıl aradan sonra Aralık ayı Meclis toplantımızı Fazıl Zobu Meclis Salonumuz’un çatısı altında tekrar yüz yüze yapmanın mutluluğunu yaşadık. “2021 ve 2022’ye Ekonomik Açıdan Bakarken Sanayimizin Bugünü ve Geleceğine Yönelik Riskler ve Fırsatlar” gündemiyle gerçekleştirdik.

İstanbul Sanayi Odası olarak kurduğumuz yeni şubeler ve ortaya koyduğumuz yeni projelerle son dönemlerde çok önemli faaliyetlere imza atıyoruz. Eğitimden sürdürülebilirliğe, AR-GE çalışmalarımızdan, ekonomik ve sektörel araştırmalarımıza, iş güvenliği alanındaki çalışmalarımızdan İSO Akademi faaliyetlerine kadar birçok alanda oldukça yoğun geçen faaliyet dönemimizi dergimizde de sizlere anlatmak istedik.

Bir takvim yılını daha tamamlayarak, artık yeni bir yıla adım atmış bulunuyoruz. Son aylarını farklı zorluklarla geçirdiğimiz 2021 yılından daha iyi bir yıl olması temennisiyle 2022 yılının dünyaya, ülkemize barış ve bereket, hepimize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor, yeni yılınızı kutluyorum.

Erdal Bahçıvan
İstanbul Sanayi Odası