Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin “Türkiye 100 Programı”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, TEPAV ve AllWorld Network işbirliğinde Türkiye’nin en hızlı büyüyen başarılı şirketlerini belirlemek, söz konusu şirketlerin görünürlüğünü arttırmak ve bu şirketlerin küresel bağlantılarını kuvvetlendirmek amacıyla “Türkiye 100 Programı” adında bir yarışma gerçekleştirilmektedir.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan yarışmaya ilişkin detaylı bilgiler turkiye100.tobb.org.tr adresinden temin edilebilir.

Yarışmanın başvuru kriterleri şunlardır

Türkiye 100 Şirketleri: En az 3 yıllık işletme geçmişine ve 2013 itibariyle en az 500.000 ABD doları gelire/ciroya sahip olmalı ve 2011-2013 döneminde en az %10 büyümüş olmalıdır.

-YA DA-

İzlenecek Şirketler: Son 5 yıl içinde kurulmuş olmalı ve geçtiğimiz 12 ay süresinde en az 100 bin ABD doları ciroya ulaşmış olmalılar.

Türkiye 100 Şirketleri ve izlenecek şirketler:

• Bağımsız, özel, halka açık olmayan ve kar amaçlı bir şirket, ortaklık veya şahıs şirketi olmalıdır.
  • Şirket merkezi Türkiye'de olmalıdır, ancak şirket yasal olarak başka bir yerde şirketleşmiş olabilir. Yabancı bir şirketin şubeleri yarışmaya başvuramaz.
  • Şirketin yerli veya yabancı yatırımcıları olabilir, ancak hisselerinin %51’i veya daha fazlası bir halka açık şirkete veya herhangi bir ülkenin devletine ait olmamalıdır.
  • Şirket kar amacı gütmeyen şirket, holding şirketi, franchise, otomobil satış bayiliği, banka veya kamu hizmeti veren bir şirket OLMAMALIDIR.
  • Bir holdingin sahip olduğu ancak bağımsız tüzel kişilik durumuna sahip işletmeler başvuruda bulunabilir.

Değerlendirme nasıl yapılmaktadır?

Başvuran şirketler 2011–2013 dönemindeki yıllık ortalama satış geliri büyüme hızına göre sıralanacaktır. Söz konusu dönemde gelirlerini en hızlı arttıran şirket Türkiye 100 listesinde 1. sırada yer alacaktır.

Nasıl başvurulabilir?

Herhangi bir ücret ödenmeden yapılacak başvurular, turkiye100.tobb.org.tr adresinden toplanacaktır. İnternet sitesi üzerinden başvuru formunu dolduran şirketlerin, 2013 dönemindeki bilanço ve gelir tablolarını göndermeleri gerekmektedir.

• Cirosu 1 milyon ABD dolarının üzerinde olan şirketlerin ise yeminli mali müşavir tarafından onaylanmış finansal tablolarını göndermeleri gerekmektedir.
  • Daha küçük ölçekli şirketlerin bağımsız bir muhasebeci tarafından imzalanmış bir Denetim Mektubu göndermeleri yeterli olacaktır.
  • Daha önce AllWorld listesine giren firmaların ise önceki başvurularını güncelleyerek 2013 yılına ait finansal tablolarınızı yüklemeleri yeterlidir.

Başvuru ne zaman yapılabilecektir?

Yarışma başvuruları için son tarih 31 Aralık 2014 olarak uzatılmıştır.