Uluslararası Akdeniz Enerji Konferansı ve Firmalararası İkili Görüşmeler

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (ASCAME)’nin ortak bir etkinliği olarak, 8-9 Aralık 2014 tarihlerinde İTO Merkez binasında “Uluslararası Akdeniz Enerji Konferansı ve Firmalararası İkili Görüşmeler” adı altında konferans ve ikili görüşme etkinliği düzenlenecektir.

ASCAME, Akdeniz Bölgesi’nde yer alan devletlerin birbirleriyle ekonomik ve ticari ilişkilerini arttırmak amacıyla 1982 yılında Barselona’da kurulmuş olup, 23 ülkeden 259 adet Ticaret ve Sanayi Odası’nı bir araya getirmektedir.

Etkinliğin 8 Aralık’taki ilk gününde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve ASCAME üyesi bakanların katılacağı “Uluslararası Akdeniz Enerji Konferansı”, 9 Aralık’taki ikinci gününde ise “Firmalararası İkili Görüşmeler” düzenlenecektir. Konferansın ana konuları arasında; enerji sektöründe yaşanan son gelişmeler ekseninde Akdeniz’in ekonomik geleceği, enerji sektörüne yön veren teknolojiler ve enerji verimliliği politikaları, Akdeniz enerji sektöründe yatırım imkanları ve işbirliği alanları ile nükleer enerjinin Akdeniz iş dünyasına etkileri bulunmaktadır. İkinci gün yapılacak ikili iş görüşmelerinde ise, ülkemiz ve Akdeniz ülkelerinden gelecek, enerji sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcileri bir araya gelecektir.

Etkinliğe katılım için ipek.aktas@ito.org.tr adresine e-posta atılması gerekmektedir.

İletişim:
İpek Aktaş/Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü