AFAD’ın Büyük Endüstriyel Kazalara Yönelik Eğitimi Başladı

  • Diğer Haberler
afad-egitimi-02

“Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi ve Etkilerinin Azaltılması Hakkında Yönetmelik (SEVESO III Direktifi) Eğitimi”, İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) desteğiyle gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı. Törene İstanbul Vali Yardımcısı Haluk Nadir, AFAD Başkan Yardımcısı M. Akif Danacı katıldı.

T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) Halk Bankası sponsorluğunda yürüttüğü Afete Hazır İş Yeri Kampanyası dahilinde başlatmış olduğu eğitimin ikincisi 15 Aralık 2014 tarihinde Odakule binasında törenle başladı. Sanayi tesislerinde çalışan teknik uzmanlara yönelik olan eğitime yoğun katılım gözlendi. 

AFAD Başkan Yardımcısı M. Akif Danacı yaptığı konuşmada, “Afete Hazır Türkiye” sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, SEVESO Direktifi konusunda yaşanan bilgi eksikliğini gidermeye yönelik düzenledikleri bu eğitim ile sanayicilere destek olmaktan çok memnun olduklarını, toplamda 12 gün süren ve katılımcılara çok teknik ve detaylı bilgilerin verildiği söz konusu eğitimleri 2015 yılında Anadolu’nun farklı illerinde tekrarlamayı planladıklarını belirtti.

Nurdan ŞirmanToplantıda konuşan İSO Genel Sekreter Yardımcısı Nurdan Sirman ise söz konusu eğitimin sanayiciler için çok yararlı olacağına inandığını söyleyerek eğitimin İstanbul’da gerçekleştirilmesinden dolayı AFAD yetkililerine teşekkür etti.

Açılış töreninin ardından AFAD tarafından hazırlanan ve dünyada bir ilk olan Afet Simülasyon Kapsülü de kamuoyuna tanıtıldı. Afet Simülasyon Kapsülü’nde kişilerin sanal gerçeklik gözlüğüyle afet anında ne yapacaklarının öğrenmesinin sağladığını söyleyen AFAD Başkan Yardımcısı M. Akif Danacı, dünyada bir ilk olan bu uygulamayla bilgilerin sadece teoride kalmadığını, sanal gerçeklik yardımıyla pratiğe döküldüğünü de belirtti.

30 Aralık tarihine kadar devam edecek olan eğitimin sonunda katılımcılara sertifika verilecek.