Ardahan Dernekler Federasyonu Üyeleri İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’ı Ziyaret Etti

  • Diğer Haberler
ardahan-ziyaret-02

Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDA-FED), kalabalık bir heyetle İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. Aynı zamanda kendisi de Ardahanlı olan İSO Yönetim Kurulu Üyesi Nahit Kemalbay ile birlikte ARDA-FED üyelerini kabul eden Bahçıvan, Ardahanlıların aktardığı sorunları dinledi. Onlara bu konularla ilgili neler yapılabileceğine ilişkin düşüncelerini aktardı. Bahçıvan, Ardahan gibi bölgenin diğer yerleşim birimlerinin en önemli sorununun göç olduğunu vurguladı. Bu anlamda önemli olan bölgenin eğitimli gençlerinin yine bölgeye geri dönmelerini sağlamak olduğunu belirterek özellikle Ardahanlı gençlerin daha eğitimlerinin başında bu yönde motive edilmelerini önerdi.

Ardahan Dernekler Federasyonu Üyeleri İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’ı Ziyaret Etti 01

Ziyaret sırasında bir konuşma yapan ARDA-FED Genel Başkanı Fakir Yılmaz başkanlığındaki Ardahanlılar, İSO’dan pek çok konu hakkında destek istedi. Yılmaz, Ardahan’ın sorunları hakkında İSO gibi etkin kuruluşlarla bir araya gelerek çözüm üretmek istediklerini kaydetti.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Ardahan’ı Türkiye’nin mozaiği olarak tanımladı. Bahçıvan bölgenin istikbal vadeden gençlerini bir eğitim havuzundan geçirip oranın ekonomisine katkı verebilecek noktaya yönlendirilmesi gerektiğini söyledi. Bütün meselenin bölgenin potansiyelini ortaya çıkaracak aklı ortaya koymak olduğunu belirten Bahçıvan, bunun sabırla gerçekleşebileceğini ifade etti.

Ardahan Dernekler Federasyonu Üyeleri İSO Başkanı Erdal Bahçıvan’ı Ziyaret Etti 02

İSO Yönetim Kurulu Üyesi Nahit Kemalbay da ARDA-FED üyelerini kabul ettiği için İSO Yönetim Kurulu Başkanı Bahçıvan’a teşekkür ederken Ardahan’ın ekonomik kalkınması noktasında yönlendirici olacaklarını ifade etti.

Ardahanlı İş Adamları Konseyi Başkanı Ali Rıza Nasıroğlu, doğup büyüdükleri memleketlerine hangi projelerle katkı verebileceklerini değerlendirdiklerini söyledi. Ardahan’da 20 kişilik bir istihdamın bile büyük mutluluklara yol açabildiğini kaydeden Nasıroğlu, iş imkanlarını artırarak istihdam alanında şehre katkı sağlamak istediklerini açıkladı.