Belarus Başkonsolosu Mironoviç’ten İSO Başkanı Bahçıvan’a Nezaket Ziyareti

  • Diğer Haberler
belarus-ziyaret-01

Belarus Cumhuriyeti’nin İstanbul Başkonsolosu Vladimir Mironoviç, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’a bir nezaket ziyaretinde bulundu. İSO’nun Beyoğlu Tepebaşı’ndaki ana binasında gerçekleşen görüşmede Türk iş dünyasının Belarus ile olan ekonomik ilişkileri ele alındı. Bu ilişkilerin karşılıklı olarak daha da geliştirilmesi noktasında neler yapılabileceği üzerinde duruldu.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Türkiye ile Belarus arasındaki iyi ilişkilerin gelecek için büyük ümit vadettiğini, iki ülke arasındaki yüksek işbirliği potansiyelini harekete geçirmek için karşılıklı iletişim ve diyaloğun geliştirilmesi ve sürekli kılınması gerektiğini söyledi.

Belarus İstanbul Başkonsolosu Vladimir Mironoviç de görüşme sırasında Belarus’un, Rusya Federasyonu, Kazakistan, Ermenistan ve Kırgızistan ile mevcut gümrük birliği ve ticaret anlaşmalarının Türk ürünlerinin Belarus üzerinden böylesi büyük bir pazara ulaşması için önemli bir fırsat sunduğunu belirtti. Ziyaret esnasında, yakın zamanda Belarus’un sunduğu ticaret ve yatırım imkanlarını İSO üyesi sanayicilere tanıtmak üzere bir ülke günü düzenlenmesi kararlaştırıldı.