Çorap Sanayicileri Derneği Yönetimi, İSO Başkanı Bahçıvan ile Bir Araya Geldi

  • Diğer Haberler
corap-sanayicileri-dernegi-ziyaret-01

Çorap Sanayicileri Derneği (ÇSD) Yönetim Kurulu Üyeleri, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ı ziyaret etti. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan ev sahipliğinde gerçekleşen görüşmede İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı da bulundu. İSO Meclis Üyeleri Dr. Ümit Özüren ile Suat Öztürk ve İSO 20.Grup Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Niyazi Şahin’in de katıldığı görüşmede, ÇSD Başkanı Ender Doğan Başkanlığındaki heyette ÇSD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Perran Yeşil ile Erhan Eligül, ÇSD Kurumsal İlişkiler Başkanı Ahmet Bilal Kıymaz ve ÇSD Genel Sekreteri Mehmet Kamil Yusuf yer aldı.

İSO genel merkezi Odakule binasında gerçekleşen ziyarette Türkiye ve dünyadaki güncel ekonomik ve sosyal gelişmeler ele alınırken özellikle çorap sektörünün gündeminde yer olan, hammadde fiyatları ve dış pazarlardaki gelişmeler konusunda değerlendirmeler yapıldı.

İş gücü konusunda başta İstanbul olmak üzere Anadolu’nun birçok kentinde de yaşanmaya başlanan sıkıntıların sektörü zorlamaya başladığı, nitelikli eleman bulmanın, sektörün en önemli konularından biri olmaya başladığına değinildi.

İrili ufaklı 2 bin civarında üreticinin faaliyet gösterdiği sektörde yaklaşık 120 bin istihdam yaratıldığına dikkat çekilen görüşmede dünyanın en büyük ikinci çorap üreticisi olan Türk çorap sektörünün gelişimini sürdürmesi ve uluslararası rekabet gücünü daha da artırması noktasında iş gücünün korunması ve geliştirilmesinin üzerinde duruldu. Ziyarette, bu bağlamda çorap sanayicilerinin İSO’nun mesleki eğitim çalışmalarına önümüzdeki günlerde daha aktif katılımı konusunda mutabık kalındı.