Covid-19 Pandemisi ile Yaşamak ve Üretmek Seminerlerinin Üçüncüsü Yapıldı

  • Diğer Haberler
pandemi-ile-yasamak-isg-02

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Covid-19 pandemisi döneminde üye firmaların iş sağlığı ve güvenliği (İSG) açısından güvenli ve risk oluşturmayacak şekilde faaliyet göstermelerine yönelik önlem ve standartlara yönelik çalışmalarını devam ettiriyor. Covid-19 pandemisi sürecinde mart ayı ile başlayan normalleşme süreci ile ilgili güncel durumun ele alındığı toplantıların üçüncüsü “Covid-19 Pandemisi ile Yaşamak ve Üretmek” başlıklı seminerle devam etti. Web üzerinden yapılan etkinliğe işyerlerindeki önlemler ile ilgili bilgi almak isteyen sanayicilerin yanında çok sayıda İSG profesyoneli de katıldı. 


İSO Genel Sekreteri
Haktan Akın

Etkinliğin açılışında konuşan İSO Genel Sekreteri Haktan Akın, pandemi sürecinde gelinen güncel durumu toplantıda değerlendireceklerini söyledi. Bir normalleşme sürecine girdiklerini ve yapılması gereken birtakım çalışmaları ele alacaklarını kaydeden Akın, mart başındaki esnemenin ardından İstanbul’un 26 Mart’ta kırmızı kategoriye yükseldiğini ve tedbirli olmaları gereken bir dönemde olduklarını hatırlattı. Bu kapsamda pandeminin başlangıcıyla sanayi tesisleri özelinde salgın hastalıklarla mücadele standardı çalışmasını sunduklarını belirten Akın, web sitesi üzerinden bu çalışmaya herkesin ulaşabileceğini ekledi. Akın, aşılama sürecinin başladığı bu dönemde işyerindeki önlemlere odaklanacaklarına işaret etti. 


İş Sağlığı ve Güvenliği
Genel Müdürlüğü Araştırma,
Geliştirme ve Proje
Daire Başkanı
Meftun Sakallı

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Araştırma, Geliştirme ve Proje Daire Başkanı Meftun Sakallı ise pandemiyle mücadelede 14 akademisyenden bir istişare kurulu oluşturduklarını söyledi. 24 farklı çalışma alanına özgü materyaller hazırladıklarını ve bunu tüm sosyal paydaşlarıyla paylaştıklarını belirten Sakallı, çözüm önerilerinin her kesime ulaşabilmesi adına bir platform kurarak web sitesinde bunları kamuoyuna sunduklarını aktardı. Çalışanlara yönelik olarak verilen eğitimlerin tamamını uzaktan hale getirdiklerine işaret eden Sakallı, artan vakaların olduğu bu süreçte ilgili çalışmalara devam ettiklerini ekledi. Sakallı, bu zor süreci işverenler, çalışanlar ve İSG uzmanlarıyla birlikte çalışarak aşacaklarını anlattı. 

Ardından İSO İSG Koordinatörü Murat Çalışır, Covid-19 pandemisinin dünya ve Türkiye’deki geldiği son durumu ile ilgili bir sunum yaptı. Vakaların arttığına değinen Çalışır, aynı zamanda toplumdaki bıkkınlık ve sıkılma gibi yeni sorunlarla mücadele edildiğini anlattı. AÇSH Uzmanı İlknur Çakar ise pandemi ile mücadelede İSGGM’nin rolü ile ilgili yaptığı sunumda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kimyager Ayşe Erim ise pandemide İSG tedbirleri ile ilgili ayrıntılı bilgiler içeren bir sunumu dinleyicilere aktardı. Konuşmaların ardından izleyicilerden gelen sorular seminer katılımcıları tarafından yanıtlandı.