Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB Hizmet Şeref Belgesi Takdim Töreni'ne Katıldı

  • Diğer Haberler
tobb-seref-bilgisi-02

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), camiasına ve ülke ekonomisine hizmette bulunan delegelere Hizmet Şeref Belgeleri ve Plaketleri, Türkiye Cumhuriyeti 13. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla TOBB 79. Genel Kurulu’nda düzenlenen törenle verildi.

TOBB Genel Kurul Üyelerinin geleneksel Anıtkabir’i ziyareti ve saygı duruşu ile başlayan 79. TOBB Genel Kurulu’nun il gününde gerçekleşen Hizmet Şeref Belgeleri Takdim Töreni, Başkanı Rifat Hisarcıkloğlu ev sahipliğinde gerçekleşti. Törene Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım da katıldı.

TOBB İkiz Kuleleri’nde gerçekleşen, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İSO Meclis Başkanı Ender Yılmaz ve İSO TOBB delegelerinin de katıldığı, törende İSO Meclis Üyeleri Mehmet Büyükekşi, Hüseyin Bozdağ, Mehmet Umur ve Kenan Baytaş’a TOBB Hizmet Şeref Belgesi takdim edildi.


Cumhurbaşkanı
Recep Tayyip Erdoğan

TOBB Hizmet Şeref Belgesi Takdim Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB'un 79'uncu Genel Kurulu münasebetiyle üyelerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Genel Kurulun, TOBB, iş dünyası ve ülke için hayırlı olmasını diledi. Erdoğan, kuruluşundan bugüne TOBB çatısı altında emek veren, ebediyete irtihal edenleri de rahmetle yad etti.

81 vilayette faaliyet gösteren 365 Oda ve Borsanın tamamını, 1,8 milyona yaklaşan üyenin hepsini birer "Alperen" olarak gördüklerini belirten Erdoğan, "Sizlerin şahsında, büyük ve güçlü Türkiye idealine sahip çıkan TOBB üyelerine, ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şu sözleriyle devam etti:

“Türkiye'yi, tarihinin en büyük yatırım hamleleriyle beraber tanıştırdık. Türk ekonomisini her yıl ortalama yüzde 5,5 oranında beraber büyüttük. Milli gelirimizi 236 milyar dolardan 1 trilyon dolar sınırına beraber getirdik. Kişi başı geliri 3 bin 600 dolardan alıp 10 bin 650 dolara beraber yükselttik. İş gücü sayısındaki artışa rağmen istihdamı 32 milyona yine beraber ulaştırdık. İhracatımızı 36 milyar dolardan 255 milyar dolara, turist sayımızı 12,8 milyondan 51,5 milyonun üzerine beraber çıkardık. Milletimizin 60 yıllık hayali olan Türkiye'nin otomobili 'TOGG Projesi'ni, sizlerin de sahiplenmesiyle beraber gerçeğe dönüştürdük.

Son 21 yıla damga vuran bu eşsiz başarı hikayesini, kamu-özel sektör dayanışması içinde hareket ederek beraberce yazdık. İnşallah bundan sonra da aynı çizgide yolumuza devam edeceğiz. Farklı hesaplarla hareket edenleri asla aramıza sokmayacağız. Ülkemizin karşılaştığı sorunlara, ortak akılla beraber çözüm arayacağız. İş dünyasıyla, sivil toplumuyla, siyaset kurumuyla el birliği, gönül birliği içinde inşallah Türkiye Yüzyılı'nı hep beraber inşa edeceğiz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği üyelerimizin, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hedeflerimize ulaşmamız noktasında üzerlerine düşen görevleri en güzel şekilde yerine getireceklerine inanıyorum. Ben sizlerin desteğine güveniyorum."


Ticaret Bakanı Mehmet Muş

Törende konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş şunları söyledi:

“Türkiye ekonomisi son yıllardaki ivmesini devam ettirmektedir. Ülkemiz, 2022 yılında yakaladığı yaklaşık yüzde 5,6 büyümeyle, G20 ülkeleri arasında en yüksek 3. büyüme oranını yakalamıştır. İhracatçı firma sayımız 110 binin üzerine çıkarken, ihracatımız ilk kez 250 milyar dolar sınırını geçmiştir. Küresel ekonomideki yavaşlamaya ve 11 ilimizi etkileyen deprem felaketine rağmen ekonomimiz 2023 yılında da güçlü performansına devam etmektedir. İstihdamdan tüketici endeksine kadar deprem sonrası ortaya koyduğumuz seferberlikle ekonomimizin güçlü büyüme politikasına katkılar verilmektedir. Mayıs ayında ihracatımızdaki artış seyrinin devam ettiğini buradan belirtmek isterim. İki gün sonra rakamlar tamamen netleşecektir ama ilk veriler bize yüzde 10'un üzerinde artış ve en yüksek mayıs ayı ihracatına ulaşılacağını göstermektedir."


TOBB Başkanı
Rifat Hisarcıklıoğlu

Törende konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da şunları söyledi:

“Bugün bir araya gelmemizin nedeni, Hizmet Şeref Belgesi Töreni. Yarın da seçimli genel kurulumuz var. Büyüklerimizin dediği gibi, marifet iltifata tabidir. İşte biz de burada, camiamıza en uzun süre hizmet etmiş arkadaşlarımıza, fazlasıyla hak ettikleri hizmet şeref belgelerini takdim etmek üzere bir araya geldik. Ne mutlu bizlere ki camiamızda hep böyle değerli insanları tanıdık ve birlikte çalıştık. Onların emekleri ve gayretleriyle odalar ve borsalar, reel sektörün hizmet merkezleri haline geldi. Kurumsal hizmet kapasiteleri büyüdü; daha iyi, daha kaliteli hizmet sundular. Dünyanın örnek aldığı bir yapıya dönüştük. Şirketlerimizin büyümesini, dışarıya açılmasını sağladılar. Böylece memleketimize daha çok yatırım, üretim, ihracat ve istihdam kazandırdık. Tüm bunları el birliği, gönül birliği, akıl birliğiyle başardık. Allah, bu ülke için emek veren, akıl ve alın teri döken herkesin başarılarını daim etsin diyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından TOBB camiasına uzun yollar hizmet etmiş olan isimlere plaketleri takdim edildi.