Danimarka Büyükelçisi Olling’den İSO Başkanı Bahçıvan’a Nezaket Ziyareti

danimarka-buyukelci-ziyareti-01

Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi Svend Olling, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’a nezaket ziyaretinde bulundu. İSO’nun Tepebaşı’ndaki ana binasında gerçekleşen ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı’nın da bulunduğu görüşmede Türk sanayici ve iş dünyasının Danimarka ile olan ekonomik ilişkileri ele alındı. Bu ilişkilerin karşılıklı olarak daha da geliştirilmesi noktasında neler yapılabileceği üzerinde duruldu. Görüşmede iki ülke arasında 2016 yılında 2 milyar dolara ulaşan ticaret hacminin potansiyeli yansıtmadığı ve bu potansiyelin harekete geçirilmesi gerektiği dile getirildi.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, bu konuda beklentileri karşılamak için karşılıklı iletişim ve diyaloğun geliştirilmesi ve sürekli kılınması gerektiğini söyledi. Tekstilin yanı sıra enerji ve sağlık sektörlerinde de önemli potansiyele sahip Türkiye ve Danimarka'nın bu potansiyeli gerçekleştirebilmesi için işbirliğinin artırılması gerektiği kaydedildi.